ARVUSTUS ⟩ Måneskin õpetas noortele, mida tähendab rock’n’roll

Karmen-Eliise Kiidron
Copy
Maneskin Unibet Arenal
Maneskin Unibet Arenal Foto: Dmitri Kotjuh

Kui on üks ansambel, mis tänasel päeval rock 'n' rolli olemust eriti hästi tabab, on selleks Itaalia rockbänd Måneskin: nad teavad, et rock’n’rolli puhul on kõige tähtsam, et inimene naudiks iseennast ning ei tunneks selle üle häbi. Seda häbituse, julguse ja kordumatuse meistriklassi pakkus Måneskin ka 19. mail Tallinnas Eesti fännidele.

Måneskini esinemist said fännid kaua oodata, kuna möödunud aasta algul välja kuulutatud tuur lükkus aasta edasi. Tuuri «Loud Kids on Tour» viimasel kontserdil andsid bändiliikmed endast viimase, kuna sellist rock'n'rolli ei näe Eesti publik ilmselt enam mõnda aega. Kes arvab, et Måneskini fenomeni mõistavad vaid teismelised, siis tuleb siin natuke müüte kummutada, kuna publikus leidus ka palju vanemaid rockisõpru.

Aasta jagu edasi lükkunud Måneskini kontsert tõi 19. mail Unibet Arenale kokku fännid nii siit kui sealtpoolt lahte. Tunamullune Eurovisiooni lauluvõistluse võitja jõudis uuel katsel Eestisse mängima ajal, kui lavalaude olid siin äsja väisanud ka mullune võitja Kalush Orchestra ning juba euroklassikaks kujunenud Verka Serduchka, Eurovisiooni enda toimumisest rääkimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles