Rända ajas tagasi 1976. aasta Viljandi rokkmuusikafestivalile!

Kultuuritoimetus
Copy
Viljandis toimus rockmuusikafestival kolm korda. Plaadikaas
Viljandis toimus rockmuusikafestival kolm korda. Plaadikaas Foto: Vaiguviiul

Plaadifirma Vaiguviiul plaanib augustis välja lasta kahest plaadist koosneva albumi «Rockmuusikafestival Viljandi-1976», millele on jäädvustatud 1976. aastal toimunud kolmas ja ühtlasi Viljandi rokkmuusikafestival. 

Ajaleht Tartu Riiklik Ülikool kirjeldas 1976. aastal üritust nõnda: «17.—19. septembrini toimub Viljandis lõppeva suve esimene arvestatav rockmuusika sündmus — Viljandi rockmuusika festival. Möödunud aasta augustis igati õnnestunud Viljandi estraadipäevadele oodati sellel suvel loomulikku jätku ja omamoodi traditsiooni tekkimist. Kahjuks lükkus festival mitmesugustel põhjustel edasi. Et seda laadi üritused sageli ära jäävad, võiksime öelda: parem hilja kui mitte kunagi. Avakontsert on 17. septembril kell 16. Osavõtjate käsutuses on «Ugala» ja rajooni kultuurimaja saalid, kus kolme päeva jooksul antakse üheksa kontserti. Ansambleid oodatakse üle Eesti ja väljastpooltki.»

Üritusel astusid üles Tallinna ansamblid Psycho ja Teravik, kus Sulev Kuusiku kõrval mängis kitarri Kukerpillidest tuntud Tiit Kõrvits. Lavale astus üle pika aja ka Ruja, kelle koosseisus oli festivalil Gunnar Graps. Samuti võis festivalil kuulda Apelsini ning Polyphoni, Tartust sõitsid Viljandisse esinema Fix ja Suuk. Milliste paladega need artistid 1976. aastal rahvast üllatasid, saab kuulata juba Vaigiviiuli kogumiku pealt. 

«Kolmas ja ühtlasi viimaseks jäänud 1976. aasta rock-festival osutus oluliseks ka seetõttu, et Eesti Raadio salvestas suurema osa kontsertidest,» kirjeldab üritust Vaiguviiul. «Ja kuigi hiljem jäi lindistatud paladest tallele vaid valik, on need õnneks tänini säilinud ning pärast hoolikat ja põhjalikku taastamist ka tänapäevasele muusikahuvilisele kättesaadav. Tegemist tõeliselt põneva sissevaatega toonasesse Eesti rokkmuusikasse, muu hulgas on võimalik kuulda nt Gunnar Grapsi Rujas mängimas.»

LP 1 / CD 1:

A
Haak – Sügis
Psycho – Nomina sunt adiosa
Psycho – Raga 21/8
Silvi Vrait – Freedom

B
Suuk – Prelüüd
Suuk – Nuhtlemine
Anne Maasik & Suuk – Õhtune käik
Suuk – Puhkuse veedame Viljandis
Kärjed – Varajased tuvid
Kärjed – Vana nõid
Kärjed – Puhkuse veedame Viljandis

LP 2 / CD 2:

C
Tahukas – Põhjavalgus
Tahukas – Veis linnas
Tahukas – Puhkuse veedame Viljandis
Tahukas – Üles
Fix – Esmaspäev

D
Eufoonia – Vulkaanipurse
Ruja – Sügispäev
Ruja – Parandamatu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles