KULTUURIS KUUM ⟩ Kalver Tamm koostas ühisrahastuse abiga Eesti esimese õudusfilmiraamatu

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Kalver Tamm on blogides, ulmeajakirjas Reaktor ja Tartu Postimeheski tiibu sirutanud ning andis nüüd välja filmiraamatu
Kalver Tamm on blogides, ulmeajakirjas Reaktor ja Tartu Postimeheski tiibu sirutanud ning andis nüüd välja filmiraamatu Foto: Ralf Sauter

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingus «Kultuuris kuum» räägib kultuuritoimetuse ajakirjanik Ralf Sauter Kalver Tammega, kes on oma kirjutised kuulsatest õudusfilmilavastajatest ja õudusfilminäitlejatest kogunud eriliselt õudsesse õudusfilmiraamatusse nimega «Karta pole vaja».

See raamat on ideaalne sissejuhatus õudusžanrisse, mille on kirja pannud inimene, kes kogu elu judinaidtekitavaid filme vaadata armastanud. Saates räägib Tamm, millised on tema esimesed varased mälestused õudusfilmidest, milliseid õudusfilme tasuks kindlasti vaadata ja kuidas tõeliseks õuduseks osutus selle raamatu jaoks pildimaterjali kogumine. Tuleb välja, et see polnud kaugeltki lihtne!

Kalver Tamm esitles raamatut kostümeeritult, nagu ta oleks just praegu doktor Frankensteinina laborist välja astunud.
Kalver Tamm esitles raamatut kostümeeritult, nagu ta oleks just praegu doktor Frankensteinina laborist välja astunud. Foto: Raimu Hanson

Kalver Tamm kogus raamatu välja andmiseks raha ühisrahastusplatvormil Hooandja, kus «Karta pole vaja» koostamist toetati peaaegu kahe tuhande euroga. Kuula taskuhäälingust, kuidas verdtarretav teos trükki sai ja mida põnevat võib selle kaante vahelt leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles