Genka: näpud-püsti elu tundub lihtne, aga see on tore ainult teatud ajani

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Räppar Genka e Henry Kõrvits. 
Räppar Genka e Henry Kõrvits. Foto: Eero Vabamägi

Räpipunt A-Rühma võib pidada üheks Eesti legendaarseimaks koosluseks. Neil on oluline koht nii Eesti muusikaajaloos kui ka Eesti hiphopi ajaloos spetsiifilisemalt, ja kuigi A-Rühma seni värskeim album «Leegion» ilmus juba 17 aastat tagasi, ei ole bändi muusikaline jõud sugugi raugenud ning nüüd ollakse tagasi värskemana kui kunagi varem.

Aga miks otsustasid mehed just nüüd uue albumi kallal tööle hakata ja mis teeb A-Rühma tegemise niivõrd lahedaks?

Vestlesime Genkaga 17. mail, kaks päeva enne singli «Linn viib kaasa» ilmumist.

Kuidas A-Rühmal läheb?

Tahaks öelda, et töiselt, aga kuidagi on ikka nii, et me teeme tööd, aga tunne on, et võiks veelgi efektiivsemalt seda kõike teha.

Me teeme plaati, aga kuna enamik meist on tööinimesed, siis kõik asjad võtavad jubedalt palju aega ning asjad, mis peaks tegelikult kiiresti valmis saama, või siis vähemalt normaalses tempos, võtavad pisut liiga kaua aega.

On küsimus selles, kuidas inimesed ühte ruumi kokku saada või on asi pigem motivatsioonis?

Natuke mõlemat. Tõesti on raske inimesi ühel ajal stuudiosse kokku saada, sest nagu ma mainisin, käib osa meist n-ö üheksast viieni tööl, kõigil meil on perekonnad ja muid asju tuleb ka palju vahele.

Tegelikult tahaks teha, aga vahepeal ei viitsi ja vahepeal on selline tunne, et tahaks teha, aga mitte lihtsalt tegemise pärast, vaid selle pärast, et seal oleks ka mingi suurem eesmärk taga. Sel pole mõtet, kui hakata suure hurraaga albumit tegema lihtsalt selle pärast, et peab.

Aga kui kokku saame, siis teeme täiega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles