Rahvusmeeskoori ja ERSO kontserdid Inglismaal panid publiku aplausiks püsti tõusma

Äli-Ann Klooren
, muusikakriitik
Copy

Eelmine nädal oli eesti muusikaelus ainulaadne, esimest korda andsid Inglismaal kontserte kaks eesti tippkollektiivi: Eesti Rahvusmeeskoor ja ERSO.

Mina lendasin Inglismaale koos meeskooriga. Et britid enam Euroopa Liitu ei kuulu, ei ole seal võimalik ilma loata tööasju ajada. Nii sain minagi tööloa, kus kirjas, et võin lauljana esineda ja selle eest makstud saada Eesti Rahvusmeeskoori ridades.

Meeskooril oli Inglismaal kaks esinemist, neist esimene Manchesteris koos kuulsate BBC filharmoonikutega. Esimeses proovis võttis meid vastu mustanahaline lavameister, kelle eestikeelne sõnavara oli hämmastav, ühtlasi soovis ta enne proovi algust meile kenasti: «Edu!»

Kontsert toimus hea akustika ja huvitava arhitektuuriga 1990ndatel ehitatud Bridgewater Hallis, kus meeskoori osalusel tulid ettekandele Arvo Pärdi «De profundis» ja Dmitri Šostakovitši sümfoonia nr 13 «Babi Jar», dirigent John Storgårds. Nende kahe teose vahel kõlas Jean Sibeliuse viiulikontsert d-moll, solistiks kunagine imelaps, nüüdne küps muusik Jennifer Pike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles