Benny Andersson vastas: kas ABBA tähistab Rootsis järgmisel Eurovisioonil oma 50 aasta juubelit?

Kultuuritoimetus
Copy
Benny Andersson ja Björn Ulvaeus moodustavad legendaarse ABBA meespoole.
Benny Andersson ja Björn Ulvaeus moodustavad legendaarse ABBA meespoole. Foto: imago images/Future Image

Maailmakuulus popansambel ABBA võitis Eurovisiooni 1974. aastal, mis tähendab, et järgmisel aastal, kui lauluvõistlus peaks toimuma Rootsis, möödub ABBA suurejoonelisest triumfist täpselt 50 aastat. Ometi ütlevad ABBA liikmed Björn Ulvaeus ja Benny Andersson, et vaatamata ümmargusele juubelile ei kavatse nelik Eurovisioonil külalisesinejatena üles astuda.

Ulvaeus ja Andersson andsid intervjuu BBC saatele «Newsnight», kus Andersson kostis, et mitte mingil juhul ei plaani nad järgmise aasta lauluvõistlusel rahvast esinemisega üllatada. «Ma ei taha,» ütles Andersson napisõnaliselt. «Ja kui mina ei taha, siis teised ka ei tahaks. Me üritame samamoodi mõelda. Kui keegi meist keeldub, siis keeldume kõik.»

Ulvaeus lisas, et ABBA 50. juubelit saab tähistada ka ilma lavale astumata.

ABBA, kuhu lisaks Anderssonile ja Uvaeusile kuulusid ka Agnetha Faltskog ja Anni-Frid Lyngstad, jõudsid pärast võitu Eurovisioonil maailmakuulsuseni. Nad müüsid miljoneid plaate ja nautisid aastaid kestnud edu oma hittsinglitega, nende seas «Dancing Queen» ja «Super Trouper». Paraku otsustas 1981. aastal ABBA välja anda oma viimase albumi ja lahku minna.

2021. aastal tegi ABBA suure comebacki albumiga «Voyage» ning üllatasid rahvast uue kontserdiformaadiga, kus esinesid nende noorendatud digitaalsed versioonid (abbatarid).

Ulvaeus ja Andersson ütlesid, et nende kontsertide edu on ületanud igasuguseid ootusi. «Saavutasime rohkemat, kui me oleksime eales lootnud. Pärast neli-viis aastat kestnud tööd nägime uskumatut poolehoidu ja taipasime, et publik suhestub sellega, mis laval on,» ütles Andersson.

Pärast Rootsi tänavust võitu Loreeni lauluga «Tattoo» oleks ABBAl hea võimalus järgmise aasta Eurovisioonil oma juubelit tähistada, kuid Anderssoni see ei huvita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles