Sõjaveterane inspireerinud räppar suri vaid 38-aastaselt

Kultuuritoimetus
Copy
Doc Todd ja abikaasa Abigail Todd
Doc Todd ja abikaasa Abigail Todd Foto: Abigail Todd

Sellel kuul suri Atlanta linnas George Michael Todd ehk Doc Todd, kelle räppmuusika kandis ühtainsat eesmärki: anda jõudu sõjaveteranidele. Todd oli ka ise mereväelane, kes teenis Afganistanis ning asus sealt naastes tegema muusikat, mis räägib lahinguväljalt naasmisest ning normaalse elu juurde naasmisest. 

2017. aastal ütles Todd NPR'ile, et tema albumi «Combat Medicine» eesmärk oli aidata veteranidel terveneda. Üks tema populaarsemaid laule «Not Alone» rääkis võimestamisest, «oma elu enda kätte võtmisest ning ülemineku üle kontrolli saavutamisest». Ülemineku all pidaski ta silmas sõjast koju naasmist, millega paljudel sõduritel on keeruline vaimselt kohaneda.

Sel nädalal tulid sajad tema sõbrad ja pereliikmed Sandy Springsis Georgias tema matusele. Toddile sai saatuslikuks südamerike.

Doc Todd sündis 16. veebruaril 1985 Memphises. Tema vanemad olid George Sr. ja Rebecca Googe Todd. 20ndatel astus ta mereväkke ning meedikuna teenis ta Afganistanis, kus tal tuli võidelda piinava kuumuse ja raskete tingimustega.

Kodumaale naastes sai temast räppar, kes andis välja kaks albumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles