MUUSIKALINE TRIUMF ⟩ Eesti noormees võitis klassikalise akordioni suurkonkursi

Kultuuritoimetus
Copy
Tallinna Lasnamäe Muusikakooli õpilane Ivan Jermakov, kes pälvis Pulas kuni 15-aastaste arvestuses 1. koha.
Tallinna Lasnamäe Muusikakooli õpilane Ivan Jermakov, kes pälvis Pulas kuni 15-aastaste arvestuses 1. koha. Foto: Nina Miljus

22.–26. maini toimus Horvaatia rannikulinnas Pulas juba 46. korda rahvusvaheline klassikalise akordioni konkurss. Üle 200 eri vanuseklassides esinenud akordionisti seast üle maailma võitis alla 15-aastaste vanuserühmas Tallinna Lasnamäe muusikakooli õpilane Ivan Jermakov, kes õpib Eestis Momir Novakovici käe all. 

Pula akordionikonkurss on üks väheseid väga kõrge võistlustasemega klassikaliste akordionide konkursse maailmas ning see on esimene kord, kui eestlane võidab sellise tasemega akordionikonkursi.

Eestit esindasid konkursil ka Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia tudeng, bakalaureuseõppe üliõpilane Egle Ieva Kazakeviciute, kes saavutas vanusepiiranguta kategoorias kõrge 4. koha ning noorteakadeemia üliõpilane Renats Vanags, kes saavutas gümnaasiumivõistlejate seas 10. koha.

Pulale eelneval nädalal osalesid kolm õpilast ka teisel olulisel rahvusvahelisel akordionikonkursil «Eufonija», mis toimus Serbias Novi Sadis. 17.–21. maini kogunes Novi Sadi üle 100 mängija erinevatest riikidest. Ivan Jermakov saavutas seal 2. koha, Renats Vanags 3. koha ja Egle Ieva Kazakeviciute 5. koha, igaüks omas vanusekategoorias. 

Kolme akordionisti on Eesti publikul võimalik kuulda esinemas 2023. aasta oktoobris toimuval Accordionfest Estonia festivalil.

Eestit esindanud noored akordionistid. Vasakult Renats Vanags, Egle Ieva Kazakeviciute, juhendaja Momir Novakovic ja Ivan Jermakov
Eestit esindanud noored akordionistid. Vasakult Renats Vanags, Egle Ieva Kazakeviciute, juhendaja Momir Novakovic ja Ivan Jermakov Foto: Nina Miljus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles