LEHMAJAHT ALAKU! Briti ajalehes arvustatakse «Vanamehe filmi»

Kultuuritoimetus
Copy
Eesti kinosid vallutavas "Vanamehe filmis" ajab peategelane lastelastega põgenenud lehma taga.
Eesti kinosid vallutavas "Vanamehe filmis" ajab peategelane lastelastega põgenenud lehma taga. Foto: Kaader filmist

Ajalehes The Guardian ilmus eestlaste loodud «Vanamehe filmi» arvustus, milles hinnatakse Mikk Mägi ja Oskar Lehemaa pöörast filmi nelja tärniga. Arvustaja Phil Hoadi sõnul on see briljantselt veider Eesti stop-motion-film, kus kohtuvad metsik energia, grotesksus ja küünilisus. 

The Guardian kirjeldab «Vanamehe filmi» kui «viimaste aastate kõige ennekuulmatumat, rahvahulgale meeldivaimat stop-motion-komöödiat». Arvustuses lisatakse: «See ennekuulmatu road-movie räägib Vanamehest ja tema kolmest lapselapsest võidujooksus ajaga, et peatada hullumeelne Piimavana, kes kavatseb maailma päästmiseks tappa Vanamehe kõrgelt hinnatud lüpsilehma.»

Veel kirjutatakse lehes, et need on «inimtegelased, kes on tõelised golemid ning filmist on aimata maaelu mahajäämust», ent ühtlasi on «Vanamehe film» «sügavalt veider ning räige küünilisuse ja grotesksuse kombinatsioon». Siiski nähtub arvustusest, et arvustaja Phil Hoad nautis eestlaste pöörast filmielamust. 

24. mail avalikustas 606 Distribution ametliku filmitreileri, mida hakatakse näitama Ühendkuningriigis, kus film kannab ingliskeelset pealkirja «The Old Man Movie: Lactopalypse». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles