EESPERE 70 ⟩ Eesti ühel tähtsamal heliloojal on uhked juubeliplaanid

Kultuuritoimetus
Copy
René Eespere
René Eespere Foto: Eesti Interpreetide Liit

Käesoleval aastal tähistab armastatud helilooja René Eespere oma 70. juubelisünnipäeva. Väärika tähtpäeva tähistamiseks annab kammerkoor Voces Tallinn helilooja autorikontserdid pealkirjaga «Loitsud ja palved».

«René Eespere on heliloojana üks ikoonilisemaid figuure Eesti muusikaajaloos. Tema loominguskaala ulatub lastelauludest sümfoonilise muusikani. Tema armastus hääle, häälte ja koorimuusika vastu on ehk tema loomingu kvintessents,» räägib helilooja tähtsusest kontsertide dirigent Risto Joost.

«René Eespere looming Evi Eespere dirigeerimisel oli minu keskkooliaja muusikalise kujunemise oluline osa. Nende korraldatud muusika- ja kultuurireisid Tallinna muusikakeskkooli kammerkooriga Euroopa kultuuriliselt märgilistesse paikadesse on jätnud väga suure jälje minu muusikuks kujunemisel,» lisas Joost.

Kammerkoor Voces Tallinn
Kammerkoor Voces Tallinn Foto: Mait Jüriado

Kontsertidel tuleb esitusele René Eespere koorilooming, teiste hulgas on kavas uue teose «Seitsmevennapäev» esiettekanne ning mitme teise tuntud teose uusversiooni esiettekanded. Laval on kammerkoor Voces Tallinn ning dirigent Risto Joost, kaastegevad Pipilota Neostus (flööt), Eda Peäske (harf), Ene Salumäe (orel) ja Siim Selis (klaver).

Esimene kontsert toimus 28. mail Tartu Pauluse kirikus, täna, 30. mail on kontsert Tallinna Metodisti kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles