Tallinnas toimub konverents saksa teatriajaloost

Kultuuritoimetus
Copy
Tallinna Saksa teater (Lai tn 3) 19. sajandil.
Tallinna Saksa teater (Lai tn 3) 19. sajandil. Foto: EMTA

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias toimub 2. ja 3. juunil rahvusvaheline konverents «30 aastat Thalia Germanicat. Saksakeelne teater välismaal interdistsiplinaarsest ja transnatsionaalsest vaatepunktist».

Nii Eestis kui ka paljudes teistes saksa kolonisatsiooni- ja kultuuriruumi kuulunud maades oli saksa teater eeskujuks rahvusliku teatri kujunemisel. Eesti taasiseseisvumise järel asutati 1993. aasta suvel Tallinnas ja Tartus ühendus Thalia Germanica, mis koondab väljaspool tänast Saksamaad tegutsenud saksakeelse teatri uurijaid. Nüüdseks on ühendus korraldanud mitmeid konverentse ja andnud välja 16 artiklikogumikku saksa ja inglise keeles.

Seekordne konverents leiab aset koostöös Rumeenias asuva Cluj Napoca linna ülikooliga. Osalejaid on Saksamaalt, Austriast, Rumeeniast, Tšehhist, Ungarist, Poolast, Suurbritanniast, Lätist, Leedust ja Eestist. Eesti teadlastest esinevad konverentsil Reet Bender, Tiina-Erika Friedenthal, Kairit Kaur, samuti EMTA õppejõud Kristel Pappel, Madli Pesti ja Harry Liivrand. Konverentsi teisel päeval on ette nähtud ka diskussioon teemal, kuidas edendada saksa teatri (ja laiemalt saksa kultuuri) uurimist. Üritust korraldab Kultuuriteaduste ja kunstide doktorikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles