30 AASTAT VANGLAT ⟩ «Kuumade 70ndate» staar mõisteti vägistamises süüdi

Kultuuritoimetus
Copy
Danny Masterson
Danny Masterson Foto: Wade Payne/Invision/AP, File

Menukast komöödiaseriaalist «Kuumad 70ndad» tuntud näitleja Danny Masterson mõisteti kolmapäeval süüdi kahes vägistamises, mistõttu ootab teda kuni 30 aasta pikkune vanglakaristus. Otsuse langetanud vandekohtul võttis otsuseni jõudmine aega seitse päeva, kuid nad ei suutnud hinnata, kas Masterson oli süüdi ka kolmandas vägistamisjuhtumis. 

Kui süüdi mõistetud Mastersoni ära viidi, valas tema abikaasa, näitleja ja modell Bijou Phillips pisaraid, pereliikmed ning sõbrad aga istusid liikumatult. Prokuröride sõnul vägistas Masterson kolme naist, nende seas kauaaegne tüdruksõber.

Danny Masterson abikaasa Bijou Phillipsiga
Danny Masterson abikaasa Bijou Phillipsiga Foto: Steve Buckley/Steve Buckley/BuzzFoto.com

Vägistamised toimusid Mastersoni Hollywood Hillsi kodus 2001. ja 2003. aasta vahel. Vandekohtule öeldi, et Masterson uimastas naiste joogid, et saaks neid vägistada. Ühtlasi kasutanud Masterson oma kuritegude tagajärgede vältimiseks oma tähtsat positsiooni saientoloogia kirikus, kuhu ühtlasi kuulusid tema ohvrid.

Masterson ei tunnistanud ning tema kaitsjad ei kutsunud kohtu ette ühtegi tunnistajat. Kaitsjad, kelle sõnul oli tegemist kahepoolsete vahekordadega, otsisid ohvrite lugudest auke. Kaitsjate sõnul olid naised Mastersoni süüdistamiseks omavahel hoopis salajase kokkuleppe teinud. Kohtus oli suur roll mängida ka saientoloogia kirikul. Vahepeal osales pealtvaatajana istungil ka saientoloogia kirikust põgenenud Leah Rimini, kes hoidis ühe ohvri ümber kinni, et teda lohutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles