ARVUSTUS ⟩ Misha Panfilov muudab stiili sama kergelt, kui teised mehed süütavad sigareti

Copy
Misha Panfilov elab ja töötab praegu Portugalis, tema looming kostab siiamaile välja.
Misha Panfilov elab ja töötab praegu Portugalis, tema looming kostab siiamaile välja. Foto: Misha Panfilovi erakogu

Eesti põrandaaluse džässi vedaja Misha Panfilov andis värskeima projekti Misha Panfilov Septeti nime all mais välja plaadi «Gala!», mis võib olla selle multiinstrumentalisti ja produtsendi kõige hingelähedasem ja intiimsem album.

Kuidas teha kuulajale selgeks, et see plaat pole nagu Panfilovi teised plaadid? Kunstnik jõuab loomingulisse tippu alles siis, kui ta suudab oma loomingule ülalt alla vaadata ja enda üle naerda. Info esitamine eri värvitoonides võib kaardi loetavust või tunnetust oluliselt parandada. Pehme raamistik võimaldab septeti muusikal avaneda ja täita kuulajad harmoonia, ilu, armastuse ja austusega.

Keskmises tempos avaja, ideaalse «Draw Us Here» oleks nagu valmistanud valgetes kinnastes mehed 30 000-euroste bonsaikääridega: ükshaaval tulevad sisse klaver, trompet ja saksofon, kõigile antakse aega soolotseda. Kui traditsiooniliselt? Traditio tähendab ladina keeles «üleandmist», traditsioon millegi kordumist. Isegi Kamasi Washingtoni spirituaalne bänd ei suudaks mineviku meistritele kummardavat õpipoisieksamit sooritada suurema õhinaga ja täpsemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles