1000 kihti tehisintellekti kunsti Tankist avaldas visuaalselt rabava muusikavideo

Kultuuritoimetus
Copy
Tankisti muusikavideo loole «The Gulag Archipelago», mille video loomiseks on kasutatud masinõppel põhinevat tarkvara Midjourney.
Tankisti muusikavideo loole «The Gulag Archipelago», mille video loomiseks on kasutatud masinõppel põhinevat tarkvara Midjourney. Foto: Kuvatõmmis muusikavideost

Metal-bänd Tankist esitleb innovatiivset videosinglit «The Gulag Archipelago». Juba 28. juunil ilmuvalt albumilt «Forced Equal» pärit loole lõi muusikavideo uuendusmeelne Itaalia režissöör Moreno Tempini, kes kasutas visuaalide loomiseks masinõppel põhinevat tarkvara Midjourney. Üle tuhande pildikihi sisaldav animatsioon on lahendatud ühe katkematu võttena, viies vaataja läbilennule GULAGide põrgusse.

«Olen väga tänulik võimaluse eest õppida selle hirmsa ajalookillu kohta ja soovin tänada bändi, et nad usaldasid minu visiooni,» kommenteeris video autor Moreno. Ta lisas, et pärast mitut uuendust Midjourney esimesest kuni viienda versioonini leidis ta viisi nendele piltidele elu sisse puhumiseks, et luua visuaalne maailm Tankisti suurepärasele muusikale.

«Kogu protsess oli väga inspireeriv ja huvitav ning ma ei suuda ära oodata, et saaksin seda teemat veelgi edasi uurida,» ütles ta lõpetuseks.

Bändi juhtfiguur Kevin Marks lisas, et tulenevalt loo jõhkrusest oli tarvis luua ka jõhker visuaal: «Moreno sai hakkama tohutult suure tööga ja meil polnud alates kohtumisest peaaegu ühtki sisulist ega kunstilist eriarvamust, ta oli bändiga kohe samal lainel.»

Marksi sõnul on video ainulaadne ning ilmestab tabavalt repressiivsete režiimide jälkust.

Tankist on 2013. aastal loodud Eesti thrash metali bänd, kelle vana kooli vaimust kantud stiil ei karda kõrvale kalduda varem käidud teedest. Esialgne toores otsekohesus valati juba 2017. aastal ilmunud esikalbumiga «Unhuman» hoopis uude vormi, kui tehti lähemat tutvust ekstsentriliste progressiivsete käikudega.

Tänavu 28. juunil näeb ilmavalgust ansambli teine kauamängiv «Forced Equal», mis ühendab idanaabri räigete repressioonide temaatika thrash-, death- ja black-metal'i räpaste tahkudega, millest läbi tõmmatud sünge klassika ja avangardi jooni.

Vaata muusikavideot:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles