Odessa Classics Tallinna pidulik lõpetamine toimub Estonia kontserdisaalis

Kultuuritoimetus
Copy
Olari Elts
Olari Elts Foto: Eero Vabamägi

Teist aastat järjest põhiprogrammiga Tallinnas toimuv Ukraina suurim klassikalise muusika festival Odessa Classics saab piduliku lõpu, kui Estonia kontserdisaalis astuvad kolmapäeva õhtul publiku ette Eesti Riiklik Sümfooniaorkester dirigent Olari Eltsi juhatusel ja festivali kunstiline juht, ukraina pianist Alexey Botvinov.

Kavas on heliloojate Arvo Pärdi, Sergei Rahmaninovi, Rudolf Tobiase ja Lepo Sumera looming. Odessa Classics Tallinna raames toimus Eestis kokku kaheksa kontserti kuues  saalis ja festivalil osalesid muusikud kaheksast riigist. Festivali peakülaline oli viiulivirtuoos Daniel Hope. Festivali võimalik jätkumine Tallinnas sõltub otseselt Venemaa agressiooni ulatusest Ukrainas. Korraldajad loodavad, et Odessa Classics saab 2024. aastaks naasta oma sünnilinna Odessasse, mil peaks toimuma kümnes festival.

Odessa Classics on 2015. aastal asutatud klassikalise muusika festival, mis on algusest peale olnud tihedalt seotud eesti muusikute, kontserdikülastajate ja toetajatega. Ukraina vastu peetava sõja alguse järel otsustati tuua festivali tegevus ajutiselt üle Tallinnasse, mille järel pakkusid festivalile kodupaika veel mitmed teised Euroopa riigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles