GALERII ⟩ Mis toimub ministrite kabinettides?

Kultuuritoimetus
Copy

Sel reedel esitleb Estonian Fashion Festivali raames Antoniuse moeetenduse avalöögina oma uut kollektsiooni Eesti üks omanäolisema käekirjaga moeloojaid Oksana Tandit. «Ministrite Kabinet» on disaineri loominguline nägemus Eesti valitsusest, kus kõik ministrid oleksid naised.

«Minu disain on alati olnud inspireeritud ja mõeldud kandmiseks tarkadele, tugevatele ja karismaatilistele naistele ning mõte, kuidas ühel päeval oleks Eestil vaid naisministritest koosnev valitsus, tundus mulle väga põnev. Kollektsioonis on komplekte 15, nii nagu ka minu unistuste valitsuses ministreid, lisaks olemasolevatele ka ettevõtlus- ja ekspordiminister ning loomemajanduse minister. Valisin kollektsiooni klassikaliselt elegantsed, kuid kaasaegse joonega mudelid, mis võiksid iseloomustada iga ettevõtliku naise riietumisstiili, olgu ta tegev poliitikas või mistahes muul elualal. Tahaksin väga, et kõlama jääks sõnum, et Eesti naised on valmis meid igakülgselt esindama ja Eesti elu erinevaid tahke juhtima, olles ühtlasi parimad saadikud Eesti disaini maailma viimisel,» rääkis Oksana Tandit.

Kuigi kollektsiooni iga komplekt valmib disaineritööna ainueksemplaris, toimivad nad ka ühtse esteetilise tervikuna. Disaineri nägemuses võiks näiteks kaherealine ruuduline jakk olla sobiv haridusministrile, samas kui kultuuriministrit näeb ta mummulisest kangast põnevalt rõhutatud kantidega pükskostüümis ja välisminister omakorda võiks Eestit esindada väljapeetud joonega sinimustvalgest inspireeritud kleidis.

Disainerile omaselt valmib kollektsioon vaid 100 protsenti naturaalsetest kõrgkvaliteetsetest kangastest, kasutatud on siidi, peenvilla, villakreppi jm. Oksana detailide rõhutamise oskus ja klassikaliselt elegantse joone ühendamine modernse mängulisusega muudab kollektsiooni ühtaegu tänapäevaseks ning samas kestlikuks, mis võib kandjat rõõmustada aastaid. Mustritest näeme kollektsioonis ruute, triipe, mummusid ning värvidest valget, musta ja sinist, aktsendiks on särtsakas fuksia.

Värskest kollektsioonist leiab mitmekülgse valiku esindusliku naise riidekappi kuuluvat: stiilsed kostüümid, midipikkuses särkkleidid, plisseerseelikud, pikemad vestid, mida saab kombineerida nii pluusi kui kudumiga, trendikad pükstükid ja šikid õhtukleidid. Kollektsiooni täiendavad spetsiaalselt selle jaoks loodud kudumid Anna Verschikult ning nahkportfellid ja ehted Eesti Disaini Maja disaineritelt.

«Ministrite Kabinet» tuleb esitlusele reedel, 9. juunil, avades Tartu ERMis Estonian Fashion Festivali raames Antoniuse moeetenduse, kus oma loomingut tutvustavad kuus noort ja andekat Eesti disainerit. Estonian Fashion Festival ühendab kolme Lõuna-Eesti suurimat moeetendust: kunstisugemetega Mood-Performance-Tants, aeglast moodi edendav OmaMood ning ready-to-wear riietele ja aksessuaaridele keskenduv moeetendus Antonius.

Kollektsiooni fotod on teinud Riina Varol ja selle esitlust saadab Modulshteini muusika. Pärast etendust on võimalik värske kollektsiooniga tutvuda Oksana Tanditi esindussalongis (Tornimäe 5) ning tellida kõiki selle mudeleid vastavalt kandja mõõtudele ning eelistustele kanga- ja värvivaliku osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles