FOTOD ⟩ Reisimine kole kallis? Siin on lahendus!

Kultuuritoimetus
Copy

Uudne termin staycation tähistab seda, et igaüks võib olla turist ka oma kodulinnas. Koduse linnatuuriga tähistas muuseumikaart juba 4500 muuseumikaardi ostja täitumist oma vähem kui kahekuulise tegutsemisaja jooksul.

Staycation'i raames külastasid tuntud muuseumisõbrad ühe päeva jooksul rikka ajalooga Tallinna vanalinnas olevaid põnevaid muuseume. Muuseumikaardi juhi sõnul pakub selline formaat suurepärast võimalust avastada oma kodulinna, vaadata seda uue pilguga ning veeta sõprade ja perega mõnusalt aega.

«Ehkki eestlased on aktiivsed muuseumikülastajad, kipume muuseumisse minema pigem võõras riigis reisil olles. Tuuriga soovisime innustada inimesi olema turistid omas linnas ja uudistama sel suvel Louvre’i ja Tate Moderni asemel hoopis kodule lähemal olevaid põnevaid muuseume,» ütles muuseumikaardi juht Kert Kask.

«Senine huvi muuseumikaardi vastu on olnud suur ja eriti hea meel, et selle kahe kuu jooksul on väga paljud muuseumikaardiga ka muuseumidesse jõudnud. Kõige aktiivsem muuseumikülastaja on kahe viimase kuu jooksul jõudnud muuseumikaardiga muuseumisse juba enam kui kahekümnel korral,» ütles muuseumikaardi juht Kert Kask.

Kolmetunnise tuuri käigus põikasid osalejad sisse nelja muuseumisse. Fotomuuseumis pildistati kohvipurkide abil Tallinna vanalinnas olevaid maju, torne ja iseennastki. Pildistamine käis läbi pisikese augu, nagu fotoaparaadi eelkäija camera obscura puhul, misjärel läks purgis olev fotopaber ilmutisse.

Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones said osalejad teada, miks ei saanud Eestist mitte kunagi kuningriik ning Tallinna linnaelumuuseumi «Kõlvatu Tallinna» näitusel ülevaate tallinlaste kõlvatust intiimelust 15. sajandist II maailmasõjani. Päev lõppes Paksu Margareeta katusekohvikus, kust avanes 360-kraadine vaade Tallinna vanalinnale ja Kalasadamale.

Kase sõnul on Eestis saja tuhande elaniku kohta kõige rohkem muuseume Euroopas ja muuseumikaardi üks eesmärk ongi pakkuda inimestele võimalust külastada ühe päeva jooksul nii palju muuseume kui süda lustib. «Sarnast muuseumituuri saab ette võtta igaüks mistahes Eesti linnas, sest muuseumikaardiga on liitunud muuseume pea igas maakonnas,» märkis Kask.

Eesti muuseumide ühispilet ehk muuseumikaart maksab 59 eurot ja tagab aasta jooksul piiramatu ligipääsu enam kui 100 muuseumi ja 500 näitusele Eestis. Muuseumikaart on digitaalne, seda saavad kasutada ka Eestis elavad ja Eestit külastavad välismaalased.

Muuseumikaardiga liitunud muuseume leiab pea kõikidest maakondadest. Vaata lähemalt, millistesse muuseumidesse muuseumikaardiga pääseb aadressil www.muuseumikaart.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles