KULTUURIS KUUM Muusikaline ajalootund ansambliga Tankist

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Tankist
Tankist Foto: Sander Ilvest/Postimees/Scanpix Baltics

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingus «Kultuuris kuum» käisid külas Kevin Marks ja Simo Atso ansamblist Tankist ning teemaks oli loomulikult metalmuusika. Nimelt on Tankist valmis saanud oma teise täispika albumi, mida juuni lõpus ka kuulata saab, ehkki ülivägevat muusikavideot, mis albumile fooni annab, saab vaadata juba nüüd. Ansambliga vestles kultuuritoimetaja Tuuli Põhjakas. 

Tankisti uus album «Forced Equal» näeb ilmavalgust juba 28. juunil ning ühendab idanaabri räigete repressioonide temaatika thrash-, death- ja black-metal'i räpaste tahkudega, millest läbi tõmmatud sünge klassika ja avangardi jooni.

Aga esmalt - kuidas sündis ansambel Tankist ning millised Oasise-vendade stiilis kemplused ja peretülid sellega kaasas käisid? Miks valis ansambel oma albumi teemaks Aleksandr Solženitsõni «Gulagi arhipelaagi» ning kuidas sedalaadi süngus muusikat inspireerinud on? Ja milliseid žanre lisaks vanakooli hevile uuelt albumilt kuulda võib?

Ühtlasi räägime sellest, kuidas valmis ainulaadselt võimas ja uuendusmeelne muusikavideo, mille lõi Itaalia režissöör Moreno Tempini, kasutades masinõppel põhinevat tarkvara Midjourney. 

Kui sul on ettepanekuid, küsimusi, teemapakkumisi või mõlgub sul meeles hoopis keegi, kelle tegemistest tahaksid rohkem teada saada, siis kirjuta meile aadressil kultuuriskuum@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles