Jaan Pehk ja Märt Avandi annavad augustis kontserte üle Eesti

Kultuuritoimetus
Copy
Jaan Pehk ja Märt Avandi.
Jaan Pehk ja Märt Avandi. Foto: Erakogu

Alates 14. augustist tuuritavad Jaan Pehk ja Märt Avandi oma uhiuue kavaga «Laule ja muinasjutte», mis pühendatud sel korral muinasjuttudele. Kontserdid toimuvad Raplas, Türil, Avinurmes, Vändras, Tartus, Viljandis, Haapsalus ja Tallinnas. Kontsertide algusaeg igas paigas on kell 19.

Paljudele on teada Jaan Pehki luuletused ja laulud, kuid andekas ja mitmekülgne looja kirjutab ka muinasjutte, millest suvekontserditel näitleja Märt Avandi valiku ette loeb. Ka laulud, mis kõlavad, on ühel või teisel moel seotud muinujasjuttude ja lugude vestmisega.

Märt Avandi on näitleja, kuid tema ampluaa on märksa laiem, ta üks Eesti hinnatumaid koomikuid, filminäitlejaid ja ka lauljaid. Tuntust on Märt kogunud ka paljude populaarsete saadete saatejuhina, nagu näiteks «Su nägu kõlab tuttavalt», koos Ott Sepaga vedasid nad aastaid paljude eestlaste südame võitnud sketšisarja «Tujurikkuja».

Jaan Pehk viljeleb kirjanikuna enamasti luule lühivorme, tehes seda helge-muhedas toonis ja humoristlikus või absurdses võtmes. Tema luulet ja loomingut iseloomustavad kalambuurlikud keele- ja mõttemängud. Eraldi koht Pehki luuleloomingus kuulub tema muusikaliste projektide (nt Orelipoiss, Köök) jaoks tehtud laulusõnadele, mis paistavad silma kunstipärase meelevaldsuse ja lakoonilisusega. Pehk on kirjutanud laulusõnu ka teistele artistidele nagu Maiken, Laura, Liisi Koikson, Mikk Saar ja ansambel Traffic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles