VIDEO Vaata Triin Ruumeti uue filmi «Tume paradiis» esimest treilerit!

Kultuuritoimetus
Copy
Triin Ruumeti film «Tume paradiis»
Triin Ruumeti film «Tume paradiis» Foto: Filmikaader

«Tume paradiis» on režissöör Triin Ruumeti teine täispikk mängufilm, mis toob kinolinale tänapäeva noorema generatsiooni jõulise ja universaalse loo. Filmis «Päevad, mis ajasid segadusse» alanud pidu jätkub uues filmis.

Filmi peategelaseks on isa poolt ära hellitatud, kuid iseendaga pahuksis olev Karmen (Rea Lest), kelle senise elu turvavõrgustik laguneb ootamatult ning ta seisab silmitsi universumi tumeduse ja tühjusega. Ebamugavust lisavad vales suunas arenevad suhted poolvenna Viktoriga (Jörgen Liik), kelle tõekspidamised ja arusaamad suhetest lähedastega, on ootamatute sündmuste tõttu tema sisemaailma segi paisanud. Film avab ukse tänapäeva noorte hämarasse hedonistlikku maailma, mida varjutavad mineviku saladused, toksilised armusuhted ning undergroundlik maailm.

Triin Ruumeti film «Tume paradiis»
Triin Ruumeti film «Tume paradiis» Foto: Filmikaader

Režissöör Triin Ruumeti sõnul on see on musta huumori piiril balansseeriv lugu, mille peategelased otsivad oma õnne ja armastust. “Ma soovin, et see film inspireeriks kõiki pimeduses kõndijaid ning annaks seda tarkust ja jõudu, et oma tumedat paradiisi mõtestada” lisab ta.

«Tume paradiis’» on produtsent Elina Litvinova sõnul ruumetlikul moel vürtsitatud musta huumoriga raju ja jõuline sõit 30ndatele lähenevate noorte subkultuuridesse. «See on lugu täiskasvanuks saamisest ja sellega seonduvaga silmitsi seismisest.»

Filmi «Tume paradiis» peaosades mängivad Rea Lest («November», «Skandinaavia vaikus») ja Jörgen Liik («November», «Mehetapja/ Süütu / Vari»). Kõrvalosades astuvad üles Maria Avdjuško («Vee peal», «Seltsimees laps»), Kristo Viiding («Taevatrepp», «Ükssarvik»), Juhan Ulfsak («Erik Kivisüda», «Viimased»), Reimo Sagor («Kalev», «Võta või jäta»), Liisa Saaremäel («Öölapsed»), Steffi Pähn («Võta või jäta»), Kaie Mihkelson («Taevatrepp», «Vehkleja») ja Ain Mäeots («Elavad pildid», «1944»).

Triin Ruumeti film «Tume paradiis»
Triin Ruumeti film «Tume paradiis» Foto: Filmikaader

Filmi režissöör ja stsenarist on Triin Ruumet («Päevad, mis ajasid segadusse»), kaastsenaristid on Cannes’i filmifestivalil auhinnatud filmi «Kupee nr 6» stsenaristid Andris Feldmanis ja Livia Ulman, operaator Erik Põllumaa, kunstnik Matis Mäesalu, kostüümikunstnik Liis Plato, grimmikunstnik Hella Marats. Filmi kaastootja on Jeremy Forni ja produtsent Elina Litvinova. Filmi tootis Three Brothers.

«Tume paradiis» esilinastub Eesti kinodes septembris 2023. Filmi levitab ACME Film.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles