VIDEO ⟩ Vestlusring: kuulamise kunst, kuulamise kultuur

Kultuuritoimetus
Copy
Erik Alalooga masin «Suvaliste naudingute aed» helikunstinäitusel «Heli saab sõna».
Erik Alalooga masin «Suvaliste naudingute aed» helikunstinäitusel «Heli saab sõna». Foto: Eero Vabamägi

Nädalavahetusel, 9.–10. juunil toimub Telliskivi Loomelinnakus järjekorras juba kolmas kunstifestival «Ma ei saa aru», mis pakub mitmekülgseid kunsti-, heli- ja muusikateemalisi sündmusi. Festivali fookuses on sel aastal helikunst ja ka seekord on pea kogu programm külastajale tasuta.

Urmas Vaino juhtimisel vestlevad laupäeval kell 15 paneelis «Kuulamise kunst, kuulamise kultuur» Natalie Mets, Kaupo Kikkas ja Silver Sepp festivali teisel päeval kuulamise kunstist ja kultuurist.

9. ja 10. juuni õhtutel toimub eriilmeline helide programm F-hoone Mustas saalis. Reedesel «Erinevate helide õhtul» astuvad üles Theodor Sink (ERSO), Roomet Jakapi, Tõnu Tubli Reworks, Kitty Florentine ja DJ Renzo van Steenbergen. Helikunstist on sügavalt mõjutatud laupäevane «Arusaamatu muusika õhtu», mille programmi on kokku pannud Üle Heli festivali kuraator Aivar Tõnso. «Arusaamatu muusika õhtul» astuvad üles Jung An Tagen (AT), junk dna (US/LT), Tehis (aka Alo Allik) (EE/UK), Tencu/eleOnora (EE), Algorütmid (EE) ja Murmer (aka Patrick McGinley, US/EE) esitleb oma uut albumit «Tether».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles