VIDEO ⟩ Vestlusring: kuulsad kasted kuulmisväljas

Kultuuritoimetus
Copy
10.05.2023. Tallinn. "Ma ei saa aru" kunstifestival. Eesti helikunstnike näitus “Sõna saab heli” Telliskivi loomelinnakus Rohelises saalis. Foto Eero Vabamägi, Postimees
10.05.2023. Tallinn. "Ma ei saa aru" kunstifestival. Eesti helikunstnike näitus “Sõna saab heli” Telliskivi loomelinnakus Rohelises saalis. Foto Eero Vabamägi, Postimees Foto: Eero Vabamägi

Nädalavahetusel, 9.–10. juunil toimub Telliskivi Loomelinnakus järjekorras juba kolmas kunstifestival «Ma ei saa aru», mis pakub mitmekülgseid kunsti-, heli- ja muusikateemalisi sündmusi. Festivali fookuses on sel aastal helikunst ja ka seekord on pea kogu programm külastajale tasuta.

Laupäeval kell 17 arutlevad Andrus Aaslaid ja Maarja Merivoo-Parro moderaator Andrus Laansalu osavõtul teemal «Helist väljas ehk kuulsad katsed kuulmisväljas».

9. ja 10. juuni õhtutel toimub eriilmeline helide programm F-hoone Mustas saalis. Reedesel «Erinevate helide õhtul» astuvad üles Theodor Sink (ERSO), Roomet Jakapi, Tõnu Tubli Reworks, Kitty Florentine ja DJ Renzo van Steenbergen. Helikunstist on sügavalt mõjutatud laupäevane «Arusaamatu muusika õhtu», mille programmi on kokku pannud Üle Heli festivali kuraator Aivar Tõnso. «Arusaamatu muusika õhtul» astuvad üles Jung An Tagen (AT), junk dna (US/LT), Tehis (aka Alo Allik) (EE/UK), Tencu/eleOnora (EE), Algorütmid (EE) ja Murmer (aka Patrick McGinley, US/EE) esitleb oma uut albumit «Tether».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles