VÕIMAS! 200 meest teeb korraga häält

Kultuuritoimetus
Copy
Tallinna tehnikaülikooli akadeemiline meeskoor ja Tartu akadeemiline meeskoor esitasid Vanemuises repertuaari, mis oli neile väljakutse.
Tallinna tehnikaülikooli akadeemiline meeskoor ja Tartu akadeemiline meeskoor esitasid Vanemuises repertuaari, mis oli neile väljakutse. Foto: Sille Annuk

14. juunil toimub Estonia kontserdisaalis «Kuue meeskoori kontsert», mis toob Tallinnast ja Tartust kokku pea 200 meeslauljat ja kümme dirigenti kuuest meeskoorist, kes esitavad Gustav Ernesaksa, Eduard Tubina, Veljo Tormise, Valter Soosalu jt heliloojate loomingut.

«Kuue meeskoori kontsert» on mõtteline jätk möödunud aastal esimest korda aset leidnud «Viie meeskoori kontserdile», mis toimus ühislaulmise «KoduLootus» raames. 2022. aastal toimunud ühislaulmise «KoduLootus» üks kunstilistest juhtidest ja Tallinna Ülikooli Meeskoori dirigent Külli Kiivet: «Suure meeskoori kõla on midagi väga unikaalset ja nii suurt koosseisu – kuut meeskoori korraga – ei kuule just sageli koos laulmas. Ma väga ootan seda suure meeskoori kõla. Ja kuigi laval saab olema palju mehi, siis ütleksin, et nõnda suure meeskoori puhul on kõige inspireerivamaks nende piano, mitte forte. Lisaks sellele saab eelseisval kontserdil kuulda tipptasemel meeskoore, millest kõigil on oma väljakujunenud koorikõla, nende repertuaar on kaalukas ning esinejad laulavad hästi, nii et see on kindlasti inspireeriv ka noorte lauljate jaoks.»

Kontserti korraldab Eesti Meestelaulu Selts, mis tähistab «Kuue meeskoori kontserdiga» oma 35. tegevusaasta algust. «35. tegevusaastal on meie jaoks oluline hoida meestelaulu traditsiooni, siduda jätkuvalt noorte- ja meestelaulu, sealhulgas ühendada poiste- ja meeskoore võistu- ja ühislaulmiste kaudu. Kui möödunud aastal toimus esimest korda «Viie meeskoori kontsert», siis lavalt peegeldus selgelt, et tehakse õiget asja, õige tundega ning ollakse osa millestki väga unikaalsest. Nii suures kollektiivis koos laulmine on midagi haruldast ja võimsat. Eesti Meestelaulu Seltsil on siiralt hea meel alustada selle kontserdiga oma 35. tegevusaastat,» kommenteerib eelseisvat kontserti EMLSi eestvedaja Indrek Vijard.

«Kuue meeskoori kontserdil» esitavad parimaid laule meeskooride laulurepertuaarist Tehnikaülikooli Akadeemiline Meeskoor (dirigendid Valter Soosalu, Heldur Harry Põlda), Tartu Akadeemiline Meeskoor (dirigendid Kuno Kerge, Made Ritsing), Tallinna Ülikooli Meeskoor (dirigendid Indrek Vijard, Külli Kiivet), Inseneride Meeskoor (dirigendid Kuldar Schüts, Ülle Abner), Teaduste Akadeemia Meeskoor (dirigendid Andrus Siimon, Igor Nikiforov) ja Rahvusooper Estonia noormeestekoor (dirigent Hirvo Surva).

Kontserti toetab Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital. Lisainfot ja piletid kontserdile leiab piletimüügikeskkonnast Fienta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles