UUED FILMID KINOLEVIS Filmimeister Wes Anderson veiderdab jälle!

Kultuuritoimetus
Copy
Scarlett Johansson uues Wes Andersoni filmis «Asteroid City»
Scarlett Johansson uues Wes Andersoni filmis «Asteroid City» Foto: Filmikaader

Postimehe kultuuritoimetuse iganädalane filmirubriik «Uued filmid kinolevis» tutvustab eelneva nädala lõpus kinokavadesse lisandunud filme. 9. juunist hakkas kinodes jooksma vaid kolm uut filmi, kuid nende seast leiab meisterlikult ekstsentrilise Wes Andersoni uue filmi «Asteroid City», mis esilinastus Cannes'i filmifestivalil ja on nüüd leitav lähimast kinost.

Soovitus: «Asteroid City»

Detailitäpse ja formalistliku stiili poolest tuntud Wes Anderson on nüüdisaja üks isikupärasemaid filmitegijaid. Ta armastab töötada samade näitlejatega ning kasutada omapäraseid sümmeetrilisi ja staatilisi kompositsioone, kuid tema filmid võivad viia väga ootamatutesse tegevuskohtadesse. Senise karjääri jooksul seitsme Oscari nominatsioonini jõudnud Andersoni uusima filmi «Asteroid City» sündmused leiavad aset 1955. aastal Asteroid City nimelises väikelinnas, kus läheb käima algamas Noorte Tähevaatlejate ja Kosmosekadettide iga-aastane kogunemine. Cannes'i filmifestivalil esilinastunud filmis löövad kaasa mitmetes Andersoni eelmisteski filmides osalenud näitlejad, nende seas Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Willem Dafoe jpt.

«Transformerid: Elukate tõus» («Transformers: Rise of the Beasts»)

2007. aastal alanud «Transformerite» filmiseerias (mis omakorda põhines Hasbro mänguasjadel) pööratakse uus lehekülg «Elukate tõusuga», kus varasematest filmidest tuttavatele decepticonidele ja autobotide kõrval asuvad mürgeldama maksimalid. Kui esimesed viis äärmiselt lärmakat ja tõtt-öelda segast «Transformerite» filmi lavastas kirjule spektaaklile toetuv Michael Bay, siis «Elukate tõusu» režissööriks on hoopis poksifilmi «Creed II» teinud Steven Caple Jr., kes usutavasti oskab vaadata lelude põhjal loodud mehaanilisi tegelasi kainemast perspektiivist, võttes ühtlasi eeskuju kaasaegsest Marveli maailmaloomest.

«Robotid» («Robots»)

Nüüd, kus tehisintellekti ja tehisinimeste arengu teemalised arutelud on võtmas üha tõsisemaid mõõtmeid, näeb ka üha rohkem filme, mis seda teemat puudutavad (erilist tunnustust väärib hiljuti meie kinodestki läbi käinud «Pärast Yangi»). Romantilisema ja helgema nurga alt vaatleb robotite maailma film nimega «Robotid», mis vaatamata karismaatilistele osatäitjatele Shailene Woodleyle ja Jack Whitehallile on siiani saanud suhteliselt leige vastuvõtu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles