Hollywoodi tähed mälestavad traagiliselt hukkunud Treat Williamsit: ta oli tõeline legend!

Kultuuritoimetus
Copy
Treat Williams 2018. aasta filmis «Second Act»
Treat Williams 2018. aasta filmis «Second Act» Foto: Capital Pictures / Scanpix

12. juunil suri 71-aastaselt Hollywoodi näitleja Treat Williams, kes sattus ootamatult mootorrattaõnnetusse, kui auto talle liikluses ette keeras. Näitleja surma kinnitas väljaandele People tema kauaaegne agent Barry McPherson. Mitmed Treat Williamsiga koos töötanud filmitööstuse inimesed on sarjast «Everwood» ning filmidest «Hair» ja «Prince of the City» tuntud näitlejat sotsiaalmeedias meenutanud.

Connecticuti osariigist pärit Treat Williams osales aastakümneid kestnud karjääri jooksul rohkem kui sajas filmis ja teleseriaalis. Neli hooaega jooksnud menusarjas «Everwood» kehastas ta Manhattanilt Coloradosse kolinud ajukirurg Andrew Browni. Nooruses mängis ta Sergio Leone, Sidney Lumeti, Roger Spottiswoode'i, Milos Formani ja paljude teiste kuulsate režissööride filmides. 

Treat Williams filmis «Prince of the City»
Treat Williams filmis «Prince of the City» Foto: Imago Images / United Archives

Twitteris avaldas kaastunnet näiteks HBO tippsarjade «The Wire» ja «Treme» looja David Simon, kelle sõnul oli Sidney Lumeti «Prince of the City» ainus film, mida vaadates võis ta uskuda, et keegi veel mõistab kogu tõde narkosõja kohta. Alles eelmisel aastal võis «Prince of the City's» üles astunud Williamsit näha David Simoni uusimas sarjas «We Own This City». «Ta oli legendaarne näitleja, meeldiv ja lahke mees,» meenutas Simon.

Näitlejanna Justine Bateman, kes mängis 1991. aastal koos Treat Williamsiga David Mameti lavastuses «Speed the Plow», sai näitlejaga tänu sellele koostööle headeks sõpradeks. «Pagan küll. Sa olid parim! Armastan sind.» 

Näitleja Wendell Pierce puutus Williamsiga kokku ainult ühes filmiprojektis, kuid tema sõnul suhtlesid nad pärast seda aeg-ajalt edasi. «Ta oli kirglik, seikluslik, loominguline mees. Lühikese ajaga said meist ruttu sõbrad ja tema seikluslik iseloom oli nakkav. Me töötasime koos vaid ühes filmis, kuid aeg-ajalt suhtlesime pärast edasi. Ta andis lahkelt nõu ja toetas mind,» kirjutas Pierce.

Williamsit meenutas ka filmilegend James Woods, kes mängis traagiliselt hukkunud näitlejaga koos Sergio Leone suurejoonelises draamas «Ükskord ammu Ameerikas». «Me olime mitu kuud Roomas, et filmida «Ükskord ammu Ameerikas». Pikkadel võtetel võib üksildane hakata, aga tema hea tuju ja huumorimeel olid nagu õnnistus. Ta oli mulle väga kallis ja ma olen murtud, et ta meie seast lahkunud on,» kirjutas Woods.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles