Siuru fondi stipendiumi pälvib tänavu tõlkija ja prosaist Paul Raud

Kultuuritoimetus
Copy
Paul Raud.
Paul Raud. Foto: Ingrid Maasik

Eesti Kirjanike Liidu Siuru fondi stipendiaat 2023 on tõlkija ja prosaist Paul Raud. Stipendiumi suurus on 1500 eurot ja see antakse Paul Rauale üle 14. juunil kell 17.00 Tallinna Kirjanike Maja (Harju 1) musta laega saalis.

Siuru fond põhineb Stockholmis tegutsenud Marie Underi ja Artur Adsoni mälestusfondi pärandil ja selle eesmärgiks on toetada oma loometee alguses olevaid autoreid, kelle teos(ed) on kantud Siuru vaimust ja toonud eesti kirjandusse värskeid tuuli.

Siuru stipendiumi mõte tekkis 2017. aastal, kui möödus 100 aastat Siuru kirjandusrühmituse sünnist, mille tähistamiseks valmis lavastus «Siuru õhtu 100». Seni on stipendiumi pälvinud Kristjan Haljak 2018. aastal, Joosep Vesselov 2021. aastal ja Mirjam Parve 2022. aastal.

2023. aastal otsustas Eesti Kirjanike Liidu eestseisus anda seekordne Siuru stipendium Paul Rauale. Raua mosaiikromaan «Kellata torn» (2019) pälvis Kirjanike Liidu romaanivõistlusel EKI ja Emakeele Sihtasutuse keeleauhinna. Eelmisel aastal ilmusid tema tõlkes Tiziano Scarpa lühiromaan «Stabat Mater» ja Alberto Moravia romaan «Põlgus». Eestseisuse liikme Doris Kareva sõnul esindab Paul Raud Siuru taset, mitte skandaalsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles