Muuseumid pahased: miks sai uus eramuuseum riigilt kopsaka toetuse? (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Warholid paistavad, PoCo võtab kuju.
Warholid paistavad, PoCo võtab kuju. Foto: Kermo Benrot

Rahahädas vaevlevad muuseumid ei mõista, miks otsustas kultuuriministeerium anda 100 000 eurot toetust ettevõtja Linnar Viigile kuuluvale pop- ja nüüdiskunstimuusemile (PoCo) Tallinnas, vahendab rahvusringhääling.

Eesti kaasaegse kunsti muuseumi (EKKM) tegevjuhi Kadi Kesküla sõnul on peamiselt eraalgatusel põhinevale PoCo-le sedavõrd suure toetuse määramine arusaamatu, eriti olukorras, kus teised kunstiasutused – näiteks ka Tartu Kunstimaja, kõik kunstnike liidu galeriid, Disainimuuseum – on aastaid toimetanud keeruliste rahalise olukorra tingimustes.

Kultuuriministeeriumi teatel on see ühekordne starditoetus muuseumi käivitamiseks. «Erakapital aitab muuta Eesti kultuuri mitmekesisemaks ja laiapindsemaks. Annetuskultuuri edendamine ning eraraha kaasamine kultuurivaldkonna arendamiseks on ka ministeeriumi üks pikaajalisi eesmärke,» ütles ministeeriumi pressiesindaja ERRile.

Endine kultuuriminister Piret Hartman (SDE), kelle ametiajal otsus ette valmistati, põhjendas muuseumile raha eraldamist kui ettevõtluse arendamist, millest saab kasu kogu eesti kultuur.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles