NÄDALA FILM Tom Hanks kohtub tulnukatega

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Jason Schwartzman ja Tom Hanks filmis «Asteroid City». Siin kasutab Wes Anderson oma kuulsat kaadrikompositsiooni kahekordselt.
Jason Schwartzman ja Tom Hanks filmis «Asteroid City». Siin kasutab Wes Anderson oma kuulsat kaadrikompositsiooni kahekordselt. Foto: Filmikaader

Lugege enne Wes Andersoni värskeima filmi «Asteroid City» nautimist alljärgnev läbi, sest võib-olla õnnestub siin anda vastuseid küsimustele, mis tema loomingut vaadates ikka tekivad.

Mõned ütlevad, et kui oled näinud üht Wes Andersoni filmi, siis oled näinud neid kõiki, sest režissööri unikaalne käekiri paljastab end mistahes kaadris. Ilmselt just selle pärast on tal hulganisti fänne, kes kiidavad iga uut filmi. Aga kas tema üsna keeruliste filmide sõnum äkki vahendi taha peitu ei jäägi?

«Asteroid City» on paigutatud 1950ndate Tutti-Frutti-maitselisse Ameerika kõrbesse kuskil Arizona ja Nevada piiril. 87 elanikuga linnake võib uhkustada ühe pumbaga bensujaama ja kümne majakesega motelliga, kus tegevus enamjaolt toimubki. Nimi tuleb sinna kohta miljoni aasta eest maha prantsatanud meteoriidist, millest on tehtud vaatamisväärsus. Ameerika elab aatomiajastu hirmu ja lootuse joovastuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles