Corelli Music toob valgete ööde kontserdi «Tasahääli suveöösse»

Kultuuritoimetus
Copy
Saale Fische ja Villu Vihermäe
Saale Fische ja Villu Vihermäe Foto: Teet Raik

Kontserdiagentuur Corelli Music toob pühapäeval 18. juunil suvise kontserdi sarjast «Kirikupühad Maarjamaal». Kontsert «Tasahääli suveöösse» toimub Tallinnas Niguliste kirikus, kus lisaks muusikaelamusele kogeb helgeid ja positiivseid emotsioone jalutuskäigul läbi vanalinna. Enne kontserdi algust saab erandkorras avatud klaasliftis imetleda vaateid linnale.

Kontsert algab kell 20, kuulda saab barokiaja muusikat ajastu pillidel. Kui tavapäraselt esineb Corelli Musicu kontsertidel ansambel Corelli Consort, siis seekord saab nautida noorema põlvkonna ansambli Floridante muusikute esitusi. Floridante mängib koosseisus Saale Fischer – klavessiin, Villu Vihermäe – viola da gamba ja Anna-Liisa Eller – kannel. Koos Floridantega esineb väljapaistev laulja Maria Valdmaa.

Kavas on kaunikõlaline barokiaja muusika heliloojatelt Forqueray, Peri, Frescobaldi ja Weiss. 

Saale Fischer ansamblist Floridante iseloomustab kontserti: «Ansambel Floridante kutsub kuulajad kaasa tasasele mõtterännakule vaiksete pillide ja inimhääle saatel. Valgete ööde kontserdil Niguliste kirikus kohtuvad nii koit ja hämarik kui ka minevik ja olevik – sajanditetagune muusika elustub siin ja praegu, tänaste interpreetide elavas esituses ja seadetes.»

Lähem info www.corelli.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles