NAHKHIIR TULEB TAAS Selgusid detailid järgmise oodatud Batmani-filmi kohta (2)

Kultuuritoimetus
Copy
Uues koomiksifilmis «Välk» näeb Batmani rollis Michael Keatonit
Uues koomiksifilmis «Välk» näeb Batmani rollis Michael Keatonit Foto: Warner Bros/Entertainment Pictures/ZUMAPRESS.com

Sellel nädalal esilinastub Eestis uus DC superkangelasefilm «Välk», kus on tähtis osa mängida ka Batmanil. Nüüd on «Välgu» lavastaja Andy Muschietti saanud stuudiolt Warner Bros. ülesandeks teha valmis ka järgmine Batmani film «Batman: Brave and the Bold», mis saab olema järgmine märgiline film kriminaalset Gothami linna kaitsvast kangelasest.

Andy Muschietti valiti «Batman: Brave and the Boldi» režissööriks DC koomiksifilmide eest vastutavate James Gunni («Suitsiidisalk») ning Peter Safrani poolt, kes kommenteerisid Deadline'ile: «Me nägime «Välgu» ära juba enne seda, kui me DC stuudiot juhtima hakkasime. Saime kohe aru, et Muschietti näol on tegemist mitte kõigest visionääriga, vaid ka tohutu DC koomiksite fänniga. «Välk» on võrratu film - naljakas, emotsionaalne ja ülipõnev - ning Andy kirg nende tegelaste ja selle maailma vastu paistab välja igast kaadrist. Kui tuli aeg leida režissöör «The Brave and the Boldile», oli üks ainuõige valik.»

Andy Muschietti «Välgu» esilinastusel
Andy Muschietti «Välgu» esilinastusel Foto: Nina Prommer/ZUMA Press Wire

Andy Muschietti ja tema produtsendist õde Barbara Muschietti sõlmisid Warner Bros.'iga kolme aasta pikkuse lepingu. Olles varasemalt lavastanud Stephen Kingi bestselleril «It» kaks ekraniseeringut, mis tulid välja aastatel 2017 ja 2019, töötab Muschietti HBO jaoks hetkel ka «Iti» eelloo kallal.

Uus Batmani filmiprojekt põhineb aga märgilisel Grant Morrisoni koomiksil, mida DC juht James Gunn nimetas äärmiselt mõjukaks. Koomiksitest tegutseb Bat-perekond, kus Batmani parem käsi Robin on Bruce Wayne' lihane poeg.

Viimati võis kinolinal Robini tegelaskuju näha 1997. aastal filmis «Batman ja Robin», mida tänini peetakse halvimaks Batmani-filmis. Muschietti käe all valmiv «Batman: Brave and the Bold» ei ole seotud viimase Batmani-filmiga, kus nahkhiirekostüümi kandvat miljonäri kehastas Robert Pattinson. Hetkel pole teada, kes kirjutab uue filmi stsenaariumi ja kes hakkab mängima Batmani.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles