VERETÖÖ KESET SUVEPIDU Kahe ohvriga tapmine peatas suure muusikafestivali

Kultuuritoimetus
Copy
Elektroonilise muusika festival. Pilt on illustreeriv
Elektroonilise muusika festival. Pilt on illustreeriv Foto: IMAGO/Gonzales Photo/Scanpix

Washingtoni osariigis toimuv elektroonilise muusika festival Beyond Wonderland lõppes tänavu poole pealt, sest festivali peamise toimumispaiga lähedal toimus 17. juunil ootamatu tulistamine, vahendab NBC News. 

Massitulistamine toimus festivali majutanud Gorge Amphitheateri lähedal asuval laagriplatsil. Mitu inimest sai viga ning kaks inimest suri vigastustesse. Granti maakonna politseijaoskonna pressiesindaja Kyle Forman ütles pressikonverentsil, et tulistaja avas juhuslikult rahva suunas tule.

Kell 20.23 õhtul sai politseijaoskond kõne, mille järgi olevat keegi inimeste poole tule avanud. «Tulistaja jalutas sündmuspaigalt seejärel minema,» lisas Foreman. Kui politseinikud kohale ilmusid, jätkas mees tulistamist, aga politseinikel õnnestus ta vahistada. Ka kahtlusalune sai selle käigus haavata.

«Me ei tea, mis olid tulistaja kavatsused või motiivid. Peame ootama ja uurima, kas meil on võimalik selle kohta mingit infot saada,» kommenteeris Foreman. Ta ei täpsustanud ohvrite nimesid ega seda, millist relva tulistaja kasutas.

Pärast tulistamist kirjutas festival oma Twitteri kontol, et kontserdikülastajad peaksid vältima ühte laagriplatsile viivat väravat, kuid lisasid, et oht on möödas.

Beyond Wonderland festival 2019. aastal
Beyond Wonderland festival 2019. aastal Foto: Nick Papp/Wikimedia Commons

Festival pidi toimuma 17. juunist 18. juunini, ent pärast tulistamist otsustas Beyond Wonderland siiski ära jätta kõik 18. juuniks plaanitud kontserdid. Pühapäeval pidid lavale astuma Afrojack ja Marshmello. 

«Tingituna laagriplatsil toimunud intsidendist teatame kahetsusega, et Beyond Wonderlandi teine päev Gorge'is jääb ära,» teatas festival. «Tahaksime avaldada oma sügavat tänu kohalike võimude ning töötajate suhtes, kes tegutsesid kiirelt, et olukord kontrolli alla saada. Tunneme siiralt kaasa peredele, sõpradele ja kõigile teistele, keda see traagiline sündmus mõjutas.»

Beyond Wonderlandi festival on toimunud 2010. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles