UUED FILMID KINOLEVIS Paras peavalu! Mis saab, kui ema plaanib abielluda vangiga?

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Filmis «Süütu» kehastab Louis Garrel meest, kelle ema tahab abielluda vangiga
Filmis «Süütu» kehastab Louis Garrel meest, kelle ema tahab abielluda vangiga Foto: Filmikaader

Postimehe kultuuritoimetuse iganädalane filmirubriik «Uued filmid kinolevis» tutvustab kinokavadesse lisandunud värskeid filme. Samuti leiab rubriigist alati Ralf Sauteri soovituse, mida tasuks kindlasti vaatama minna!

Soovitus: «Süütu» («L'innocent»)

Kuigi sel nädalal on paljude tähelepanu suunatud Pixari uuele arvutianimatsioonile «Elementaarne» ning DC koomiksiseiklusele «Välk», siis nende kõrvalt leiab kinodest ka paar vahvat Euroopa filmi. Tuntud Prantsuse näitleja ja lavastaja Louis Garreli käe all valminud «Süütu» on väike maiuspala nendele krimižanri fännidele, kellele meeldivad just ekstsentrilisemat laadi lood.

«Süütus» kehastab Garrel meest nimega Abel, kelle 60-aastane ema juhendab endise näitlejana kohalikus vanglas näiteringi ning teatab ühel päeval ootamatust plaanist abielluda vang Micheliga. Selle uudise valguses asub Abel pingutama oma ema kaitsmiseks ning saab üht-teist ootamatut teada ka Micheli kohta. «Süütu» esilinastus mullu Cannes'i filmifestivalil ning kandideeris Prantsuse filmiauhinnale Césarile koguni 11 kategoorias.

«Välk» («The Flash»)

Zack Snyderi suurejoonelisest koomiksifilmist «Õigluse liiga» tuttav Barry Allen ehk Flash (Ezra Miller) naaseb oma uues soolofilmis, kus välgunoolest kiireminigi ringi tuiskav kangelane otsustab ajas tagasi minna, et minevikku muuta, kuid avab sellega värava teise reaalsusesse ning kohtub varasematest Batmani-filmidest tuttavate tegelastega. Kui viimase aasta jooksul mitmetesse skandaalidesse sattunud peaosalise Ezra Milleri kohale on laskunud tume vari, siis palju huviväärsemaks osaks «Välgus» on Michael Keatoni naasmine Batmani rolli ning filmis loodavad seosed eelmiste DC koomiksifilmidega.

«Elementaarne» («Elementals»)

Muljetavaldavalt mitmekülgse filmiloomega animehiiu Pixari uus arvutianimatsioon «Elementaarne» kujutab maailma, kus koos elavad tuli, vesi, maa ja õhk. See on lustakate tegelastega täidetud seiklus, mis tõestab järjekordselt Pixari võimeid visuaalselt hämmastava filmimaailma loomisel.

Filmi režissööriks on muuseas Peter Sohn, kes ühines Pixari stuudioga 2000ndate alguses, kui Pixar tegi oma hitti «Kalapoeg Nemo». Fantaasiaküllase muinasjutu «Elementaarne» eestikeelses versioonis andsid tegelastele hääle Janet Vavilov (Säde), Karmo Nigula (Rein), Tõnu Oja (Bernie), Elina Reinold (Tuhkam), Kaire Vilgats (Tuule), Haide Männamäe (Tulvi), Mihkel Toomet (Päts). Lisaks väiksemates osades Mirami Maasikas, Lulu Maasikas, Tanel Saar, Rein Saar, Karolin Jürise, Eva Püssa, Kait Kall jt.

«Titina»

«Elementaarne» pole muuseas ainus animafilm, mis lõppenud nädalal kinodesse tuli. Koerasõpradel tasub vaadata hoopiski Norrast pärit kogupereseikluse «Titina» poole, mille keskmes on Itaalia õhulaevainsener Umberto Nobile ja tema armas koerake Titina, kelle ta kord Rooma tänavatelt päästis.

Ühel päeval helistab Norra maadeuurija, superstaar Roald Amundsen ning tellib Põhjapooluse vallutamiseks õhulaeva. Nobile saab võimaluse teha ajalugu. Ta võtab Titina ühes ning veider trio alustab ekspeditsiooni maakaardi valgetele laikudele. Retk on edukas, kuid ajab kaks meest kuulsuse jahil tülli. Neljajalgse ilmaränduri, Titina, silmade läbi rullub lahti tõestisündinud lugu hiilgusest ja kaotusest.

Filmile tegi eestikeelse dublaaži Industrial Productions stuudio, mistõttu saab seda mugavalt vaatama minna ka kõige pisematega, kellele subtiitrite lugemine üle jõu käiks.

«Maggie Moore (x2)» («Maggie Moore(s)»)

Ameerika noir-filmide fännide rõõmuks leidis tee Eesti kinodesse ka väike krimka «Maggie Moore (x2)», mille peaosas on muide menuseriaalist «Mad Men» tuntud Jon Hamm. Hamm kehastab Ameerika tolmuse kõrbelinna politseiülemat, kes satub oma senise karjääri kummalisema mõistatuse otsa, kui linnas sureb samal ajal kaks samanimelist naist. Püüdes jõuda põhjuseni, miks linnas on tapetud kaks Maggie Moore'i, seab politseiülem Jordan Sanders oma elu aga tõeliselt ohtu. Filmi režissöör on muuseas näitlejana tuntud John Slattery, kes on osalenud filmides, nagu «Päevavalgele» ja «Sipelgamees».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles