JÄIGI KATKI Stsenaristide streik hävitas ülikalli ulmeseriaali (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Fritz Langi «Metropolis» oli üks esimesi märgilisi ulmefilme. Selle ülikallis uusversioon aga paraku ilmavalgust ei näe
Fritz Langi «Metropolis» oli üks esimesi märgilisi ulmefilme. Selle ülikallis uusversioon aga paraku ilmavalgust ei näe Foto: imago images/Eventpress

Mai alguses alanud Hollywoodi stsenaristide streigi mõjud on tasapisi hakanud mõju avaldama suurtele sarja- ja filmiproduktsioonidele. Seni tõenäoliselt suurima tabamuse sai Apple TV+ jaoks valmiv 188 miljonit dollarit maksev ulmeseriaal «Metropolis», mille aluseks Fritz Langi samanimeline filmiklassika. 

Kuigi röögatu eelarvega seriaal oli Austraalias eeltootmises, otsustati selle tegemine peatada, sest stsenaariumid olid veel valmimisjärgus, kui oma palkade, töötingimuste ning tehisintellekti pealetuleku pärast muretsevad stsenaristid paari kuu eest streikima asusid. 

«Metropolise» võtted pidid toimuma Melbourne'is asuvas stuudios ning suure osa sarja eelarvest pidi tulema Austraalia valitsuselt, et soodustada suurte filmi- ja teleprojektide tegemist Austraalias. «Metropolise» tootja, NBCUniversali alla kuuluva Universal Studio Groupiga on sõlmitud pikem leping, mis näeb ette ka edaspidiste projektide toomist Austraaliasse.

Austraalia valitsus plaanib oma kohaliku tagasimaksefondiga panustada järgmise viie aasta sees sellistesse projektidesse kuni 621 miljonit dollarit, anda tööd enam kui 700 inimesele, palgata 2500 inimest konkreetsemalt «Metropolist» tegema ning tuua kasumit 700 kohalikule ettevõttele. «Metropolis» pidi Victoria osariigi sõnul olema üks ambitsioonikamaid filmi- ja teleprojekte, mida Austraaliasse toodud.

Paraku jäi «Metropolise» tegemine aga katki. «Võtete edasilükkamisega kaasnevad kulud ning üldine ebakindlus seoses praegu käiva stsenaristide streigiga viisid meid selle raske otsuseni,» ütles Universal Studio Group avalduses, mida vahendab Deadline. Sarja režissööriks pidi olema Sam Esmail ning näitlema pidid selles Briana Middleton ning Lindy Booth.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles