NÄDALA SUVELAVASTUS Pani käo kiigutama, suvelindu liigutama

Pille-Riin Purje
, teatrivaatleja
Copy
Linnateatri «Seitsmemagajapäev» Pärdi keskuses.
Linnateatri «Seitsmemagajapäev» Pärdi keskuses. Foto: Siim Vahur/Linnateater

Linnateatri laululine unemäng «Seitsmemagajapäev» kannab ja hoiab järjepidevust Riina Roose varasemate lavastustega. Seitse unelauljat sulanduvad musikaalseks ja ühtehoidvaks ansambliks. Näitlejad mängivad pille, nii et lust kuulata. Pealekauba saavad nad arendada oma polüglotivõimeid.

Linnateatri trupist on kõigis Roose lavastuses osalenud Andero Ermel, seekord on liitunud Jan Ehrenberg. Roose «Eesti teatri laulud» olid 2005. aastal linnateatri Taevalaval), «Eesti filmi laulud» 2012. aastal Põrgulaval, «Osnap» 2020. aastal Salme kultuurikeskuses, lisaks «500 aastat lauluga. Madrigalist stepini» lavakunstikooli XXX lennu üliõpilastega mullu Arvo Pärdi keskuses.

«Seitsmemagajapäevas» on igaühele antud soolovõimalusi ja mitu tundetooni. Üks vahva etteaste on rahvalaul «Villakombalii», kus malbelt kanneldamas naiskvartett Hele Kõrve, Maiken Pius, Liis Remmel ja Sandra Uusberg. Isepäise bravuurikraadiga väljamaakeelsetes soolodes aga uhkeldavad järjepanu kolm mehepoega: Ehrenberg, Ermel, Kaspar Velberg. Naised ei lase oma laulurütmi meeste hooplemisest ülemäära häirida, ilmaeluke läheb rahumeeli edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles