NÄDALA PLAAT Mõnude aeg: ilmus täiemahuline naudinguplaat

Margus Haav
, reporter
Copy
Janelle Monáe neljas album «The Age of Pleasure» on mõeldud täiemõõdulise naudinguplaadina.
Janelle Monáe neljas album «The Age of Pleasure» on mõeldud täiemõõdulise naudinguplaadina. Foto: DANNY MOLOSHOK/Reuters/Scanpix

Klassikuid tsiteerides on suvi suure jõu sees, ja see oli juba väga ammu, kui naised jälle väga ilusaks muutusid. Käes on ühtlasi see aeg aastast, mil otsitakse parimat suveplaati. Üks konkurente sellele on Janelle Monáe neljas album «The Age of Pleasure», mis, nagu juba pealkirigi reedab ja plaadikaas kinnitab, on mõeldud täiemõõdulise naudinguplaadina.

Monáe ​ei viitsi metafooridega enam eriti jännata ja ega siin peetagi silmas mitte niivõrd meelelis-intellektuaalseid naudinguid, vaid puhtaid kehalisi peorõõme. Soul, afrobeat ja reggae on loomult meelelised muusikažanrid ja Monáe meelitab neis leiduva erootilise potentsiaali vilunult välja.

Muusikaajakirja Rolling Stone juuninumbri kaanel enam-vähem alasti poseerinud 37-aastane ameeriklanna laulab, kuidas ta on rahul sellega, et on noor, must ja metsik. Enam kui kahe miljoni YouTube’i vaatamiskorra ja vanusepiiranguga dancehall'i-pala «Lipstick Lover» video ongi olemuselt pigem softporno kui erootika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles