KIBEMAGUS HÜVASTIJÄTT 76-aastane Elton John valmistub elu viimaseks Suurbritannia kontserdiks

Kultuuritoimetus
Copy
Elton John oma hüvastijätutuuri raames esinemas
Elton John oma hüvastijätutuuri raames esinemas Foto: EPA/ENRIC FONTCUBERTA

Ekstravagantne rokilegend Elton John asus 2018. aastal oma hüvastijätutuurile, mis õigupoolest pidi kulmineeruma juba 2021. aastal, et 76-aastane Elton saaks aega veeta oma perega, kuid ootamatult saabunud koroonapandeemia venitas suurejoonelise, enam kui kolmesajast kontserdist koosneva tuuri paari aasta võrra pikemaks. Nüüd on see tuur jõudnud lõpusirgele ning pühapäeval annab Elton Glastonbury festivalil märgilise kontserdi.

Massiivne tuur «Farewell Yellow Brick Road» on jõudnud Elton Johni rahakoti kõvasti priskemaks teha, sest mitmesaja rahvarohke kontserdiga on sellest tuurist saanud kõige edukam tuur muusikaajaloos. Praeguseks on see tuur sisse toonud üle 800 miljoni dollari ning Eltonit ootavad juuli alguses veel ees esinemised Šveitsis, Taanis ja Rootsis.

Pühapäeval astub Elton aga üles Suurbritannias Glastonbury festivalil ja see esinemine jääb usutavasti tema viimaseks Suurbritannias. Elton John ei võta sellist märgilist hüvastijättu oma fännidega Suurbritannias kergelt. Intervjuus BBC Radio 1-le tõdes popstaar, et tal on Glastonbury jaoks erilised plaanid.

Elton John esineb Dodgeri staadionil 2022. aasta novembris
Elton John esineb Dodgeri staadionil 2022. aasta novembris Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP

«Kavatsen alustada lauluga, mida ma pole umbes 10 aastat mänginud. Näis, kuidas see välja tuleb,» tunnistas Elton. «Laulude valik on paika pandud, külalisesinejatega on prooviesinemiste ajad kokku lepitud, nüüd tuleb lihtsalt oodata, et ilm tuleb ilus.»

Elton lisas, et see kontsert saab olema täiuslik lõpp ning lubas, et sellel kontserdil saab kuulda laule, mida tingimata ei ootaks. «Lauluvalik peab olema sarnane seksiga. Tuleb alustada võimsalt, siis minna natuke rahulikumalt ja lõpusirgel vallandub korralik mürgel,» muheles Elton.

Fännid loodavad, et Eltoni esinemine Glastonburys jäljendab tema viimaseid Ameerika kontserte, mille Elton andis mullu Dodgeri staadionil. Nendel kontsertidel astusid külalisesinejatena lavale Dua Lipa, Kiki Dee ja Brandi Carlile. Elton märkis intervjuus, et kuigi ta on hõivatud omaenda tuuriga, pole tema armastus muusika vastu kuhugi kadunud.  Enda suurteks lemmikuteks nimetas ta laulja-laulukirjutaja Olivia Deani, soulimuusiku Obongjayari, šoti laulja Joesefi ning punkbändi Nova Twins.

Worthy Farmis toimuv suurejooneline Glastonbury muusikafestival toimub 21. juunist 26. juunini. Elton John, tänavuse festivali peaesineja, astub lavale 25. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles