Seksuaalvägivallas süüdistatud Marveli tähe karjäär ähvardab puruneda

Kultuuritoimetus
Copy
Tenoch Huerta mängis Marveli filmis «Must panter: Wakanda igaveseks» Namorit
Tenoch Huerta mängis Marveli filmis «Must panter: Wakanda igaveseks» Namorit Foto: Capital Pictures/Scanpix/Disney

Mehhikost pärit näitleja Tenoch Huerta, keda mullu võis suurel ekraanil näha Marveli hittfilmis «Must panter: Wakanda igaveseks», teatas oma plaanist lahkuda Netflixi filmist «Fiesta en la Madriguera», sest teda tabanud seksuaalse vägivalla süüdistused on Huerta pannud suure pinge alla.

Huertat süüdistas juunis seksuaalvägivallas muusik ja aktivist María Elena Ríos, kuid Huerta on teda tabanud süüdistusi nimetanud valeks.

Sellegipoolest pidi Ladina-Ameerika filmides ja Marveli menufilmis säranud Huerta loobuma järgmisest magusast filmiprojektist. «Arvestades mõju, mida on avaldanud María Elena Ríose eksitavad väited, ja kahju, mida need väited on põhjustanud, pole mul teist valikut kui lahkuda filmist «Fiesta en la Madriguera»,» ütles Huerta teadaandes, mida vahendas Deadline.

Tenoch Huerta
Tenoch Huerta Foto: Eyepix/INSTARimages.com/Cover Images

«Pean filmist loobuma suure kurbusega, aga ma ei saa lubada selle naise väidetel kahjustada ainult mind ennast, vaid ka tosinaid teisi andekaid, töökaid inimesi, kes selle projektiga seotud on. Keskendun nüüd ainult ühele asjale: oma maine taastamisele.»

Huertast ilma jäänud filmi võtted pidid algama 15. juunil. Selle režissööriks on Manolo Caro ja selle stsenaristiks on Oscarivõitja Nicolás Giacobone.

María Elena Ríos kukutas süüdistused Huertale kaela Twitteris. Ríose sõnul on Huerta seksuaalkurjategija, samuti süüdistas Rios Poder Prieto nimelist aktivistide liikumist Huerta kaitsmises.

Seevastu Huerta väitis: «Ma ei pruugi olla täiuslik, aga need väited ei ole tõsi. Ja kuigi ma töötan selle kallal, et olla parem inimene, pean võitlema vastu väidetele, mis on solvavad ja eksitavad.»

Marveli koomiksifilmis «Must panter: Wakanda igaveseks» kehastas Huerta Namorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles