Sarimõrvarid jaane ei tähista! Üks kuulsamaid põnevusfilme tehakse seriaaliks

Kultuuritoimetus
Copy
Brad Pitt ja Morgan Freeman 1995. aasta filmis «Seitse»
Brad Pitt ja Morgan Freeman 1995. aasta filmis «Seitse» Foto: Filmikaader

1995. aastal välja tulnud morbiidse krimipõneviku «Seitse» põhjal valmib Netflixi seriaal, vahendab Giant Freakin Robot. «Seitse» on üks hinnatumaid 90ndate õuduspõnevikke, mis inspireeris mitmeid teisi süngeid sarimõrvarifilme ning tõi laiema tuntuse režissöör David Fincherile. Ka Netflixile tehtava seriaali taga on väidetavalt David Fincher isiklikult.

Nüüd, kus krimiseriaalide populaarsus on järgemööda tõusmas - eriti just voogedastusteenuses Netflix, kus näiteks sarimõrvar Jeffrey Dahmerist rääkiv «Koletis» tõusis ruttu üheks populaarseimaks sarjaks -, pole midagi imestada, et sedavõrd hinnatud 90ndate filmistki uus sari valmib.

Pole veel teada, kas sarja näol saab olema tegemist 90ndate filmi ümberjutustusega või plaanitakse mõelda uus esialgse filmiga seotud narratiiv. David Fincheril on Netflixiga juba head suhted, sest tema käe all valmis kahe Oscari vääriliseks hinnatud Netflixi film «Mank», samuti ilmub selle aasta lõpus just Netflixi Fincheri uusim film «Mõrtsukas». Samuti oli Fincher armastatud Netflixi krimiseriaali «Mindhunter» üks produtsente.

«Seitsme» tegevus toimub lõputult vihmases New Yorgis, kus kaks uurijat - alles New Yorki saabunud noor politseinik Mills (Brad Pitt) ja pensioniks valmistuv Somerset (Morgan Freeman) - peavad tandemis kinni püüdma seitsme surmapatu põhjal tegutseva ohtliku roimari, kelle veretööd on hämmastavalt sümboolsed ja põhjalikud. Pole veel teada, kas Brad Pitt või Morgan Freeman plaanivad ka uues seriaalis üles astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles