«Titanicu» režissöör James Cameron: Titani tragöödia meenutab Titanicu enda saatust

Kultuuritoimetus
Copy
Titani katastroofi hukkunute seas oli ka režissöör James Cameroni sõber
Titani katastroofi hukkunute seas oli ka režissöör James Cameroni sõber Foto: AFP PHOTO / OceanGate Expeditions / AP Photo/ Javier Corbalan

OceanGate'i allveepaadi traagilise purunemise teemal andis ABC News'ile kommentaari menufilmi «Titanic» režissöör James Cameron, kes ise on «Titanicu» vraki juurde sukeldunud enam kui 30 korda ning teinud ühest ekspeditsioonist ka 2003. aasta dokfilmi «Sügaviku vaimud».

«Paljud inimesed kogukonnas olid selle allveelaeva pärast mures,» tunnistas Cameron otseintervjuus. «Parimad allveetehnika insenerid kirjutasid isegi ettevõttele kirju ning hoiatasid, et OceanGate'i tegevus on liiga eksperimentaalne, et reisijaid vrakini viia.»

Vaata ka Cameroni dokfilmi «Sügaviku vaimud» («Ghosts of the Abyss»)!

Cameroni silmis on Titaniga juhtunu sarnane Titanicu enda saatusega. «Ka Titanicu kaptenit hoiatati korduvalt jää eest, mille suunas laev liikus, kuid sellegipoolest viis ta terve laeva täiskiirusel jääväljale pimedal ööl ning see lõppes paljude inimeste surmaga. Meie jaoks on Titan sarnane tragöödia, kus mitmeid hoiatusi eirati.» 

Enamat kui kontoritöö: James Cameron «Titanicu» võtetel
Enamat kui kontoritöö: James Cameron «Titanicu» võtetel Foto: Filmikaader

Cameron jäi ilma ka heast sõbrast Paul-Henri Nargeoletist. 77-aastane Nargeolet, endine Prantsuse mereväekapten, keda Cameron hästi tundis. Lisaks olid pardal OceanGate'i asutaja ja allveepaadi juht Stockton Rush, miljardär Hamish Harding, Pakistani ärimees Shazada Dawood ja tema poeg Suleman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles