Grammy-võitjast laulumeister suri 99-aastaselt

Kultuuritoimetus
Copy
Sheldon Harnick võitis karjääri jooksul Tony auhinna, Grammy auhinna ja Pulitzeri preemia
Sheldon Harnick võitis karjääri jooksul Tony auhinna, Grammy auhinna ja Pulitzeri preemia Foto: Evan Agostini/Invision/AP, File

23. juunil suri 99-aastaselt tunnustatud laulusõnade kirjutaja ja laulukirjutaja Sheldon Harnick, kes võitis karjääri jooksul nii Grammy kui Tony auhinna, vahendab The Guardian. 

Harnicki loomingust teati kõige paremini koostöid helilooja Jerry Bockiga, kellega koos kirjutas Harnick 50ndatel ja 60ndatel muusikalid «Fiorello!» ja «Viiuldaja katusel».

Harnick suri läbi une reedel New Yorgis, teatas tema publitsist Sean Katz.

Bock ja Harnick leidsid tandemis edu muusikaliga «Fiorello!», mis tõi kummalegi Tony auhinna ning ka Pulitzeri preemia. 1967. aastal sai Harnick Tony nominatsiooni muusikali «Õunapuu» eest, 1971. aastal «Rothschildi» eest ning 1994. aastal «Cyrano» eest. Harnick ja Bock moodustasid ühe mõjukama tandemi Broadway ajaloos.

Grammy auhind tuli Harnickile koos Bockiga kirjutatud muusikali «She Loves Me» muusika eest.

Harnick kirjutas laule ka telesarjadele ning filmidele. Näiteks kirjutas Harnick tunnuslaulu filmidele «The Heartbreak Kid» (1972) ja «Blame It on Rio» (1984).

1924. aastal sündinud Harnicki karjäär kestis tema elu lõpuni. Ta abiellus oma kolmanda abikaasa Margery Grayga 1965. aastal ja nende abielu kestis kuni Harnicki surmani 2023. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles