TEADMATA KADUNUD Matka käigus haihtunud näitlejat pole siiani leitud

Kultuuritoimetus
Copy
Julian Sands 76. Veneetsia filmifestivalil
Julian Sands 76. Veneetsia filmifestivalil Foto: REUTERS/Piroschka van de Wouw/File Photo

Jaanuaris läks hinnatud näitleja Julian Sands matkama Lõuna-Californias lumisele Baldy mäele ning kadus jäljetult. Kuigi esialgsed püüdlused Sandsi leida osutusid tulutuks ning näitleja pikem ellujäämislootus nii karmides tingimustes on õhkõrn, jätkas San Bernardino maakonna politsei nüüd otsinguid, võttes taas appi ka helikopterid ja droonid.

Ehkki nüüdki ei suudetud Sandsi Baldy mäe keerulistes tingimustes leida, tegi näitleja perekond teadaande, milles avaldati tänu kõigile, kes on väsimatult töötanud, et Sandsi leida.

«Me oleme sügavalt tänulikud otsingumeeskondadele ja koordinaatoritele, kes on nii palju vaeva näinud, et Julian üles leida. Me hoiame teda jätkuvalt enda südames, meenutades teda kui armastavat isa, abikaasat, avastajat, looduse- ja kunstiarmastajat ning näitlejat,» teatas Sandsi perekond. Teadaannet vahendas Twitteris San Bernardino maakonna politsei.

Kui Sands aasta alguses kaduma läks, tuli esialgsed otsingud lumisel mäel peatada ohtlike ilmastikutingimuste, sealhulgas laviiniohu pärast. Leiti kõigest Julian Sandsile kuulunud auto.

Nüüd jätkunud otsingutel osales enam kui 80 vabatahtlikku, abišerifi ning töötajat, kes kammisid läbi sealset metsikut loodust. Otsingutel kasutati ka kahte helikopterit ning droonimeeskondi. Sellest hoolimata ei õnnestunud näitlejat leida.

«Ilm on küll soojemaks läinud, ent mäel leidub kohti, kuhu ei pääse ekstreemsete tingimuste tõttu ligi,» teatas politseijaoskond. «On mitmeid kohti, kus on liikumiseks liiga järsk ning orge, kus lumi on kolme meetri paksune.» 

Kuigi Julian Sandsi perekond on omaks võtnud, et näitleja on surnud ning senised otsingud ei ole tulemust antud, hoitakse Sandsi juhtumit jätkuvalt avatuna. Briti näitlejat Julian Sandsi teatakse peamiselt kolm Oscarit võitnud romantilisest filmist «Vaatega tuba» ning ämbliku-õudukast «Araknofoobia».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles