Kontsert lõppes, kuid suled jäid! Tuntud popstaari fännid reostavad kontserdipaiku (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Suleboad on Harry Styles'i kontsertidel saanud peamiseks aksessuaariks.
Suleboad on Harry Styles'i kontsertidel saanud peamiseks aksessuaariks. Foto: Kevin Winter/Handout

Hiljuti toimus Londonis, Wembley staadionil Briti laulja Harry Stylesi kontsert, mis jättis korraldajatele «kustumatu» mulje, kuid seda negatiivses mõttes.

Tiktokis ilmunud videos on näha, kui palju ja millist prügi külastajad endast maha jätnud on. Peamiselt on jäetud vedelema suleboasid, mis on saanud probleemiks igal Harry Stylesi kontserdil, kuid lisaks suleboadele on leitud ka hulganisti kingi, mütse, päikeseprille ja muid esemeid.

@wembleyparkldn So. Many. Feathers. We loved every moment though 😍⠀ ⠀ #wembleypark #wembley #wembleystadium #harrystyles #loveontour #harrystylesvids #harrystylesedit #harryshouse #harrystylesvideos #harrystylestiktok #loveontour2023 #loveontour2022 #fyp #foryoupage #harrystylesloveontour #harrystylesconcert ♬ Harry Styles Megamix by JungleSue - Jungle Sue Mashups🐵🌴

Koristajad ja kohalikud elanikud on toimunu pärast pahased, kuna vedelema jäetud suleboad reostavad keskkonda ning neid on keeruline kokku koristada.

Suleboad on enamasti valmistatud sünteetilisest materjalist, mida ei saa taaskasutada. Samas ei soovitata ka kasutada naturaalsetest sulgedest suleboasid, kuna need pole üldjuhul valmistatud loomasõbralikult. 

Lisaks Wembley staadionile seisis korraldaja sama probleemiga silmitsi ka 21. juunil Cardiffis toimunud kontserdil, mis ristiti Twitteris feather boa massacre'ks (eesti k suleboa tapatalgud). Ka on sama probleem esinenud mitmel teisel Harry Stylesi kontserdil üle Euroopa.

Suleboa tükid Cardiffi tänavatel
Suleboa tükid Cardiffi tänavatel Foto: Mark Hutchings

PETA rõhutab, et probleemi ärahoidmiseks tuleks külastajatel eelistada keskkonna- ja loomasõbralikemaid suleboasid, mida on võimalik soetada mitmetest veebipoodidest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles