Mitmekordne Oscari võitja astus seksuaalkuritegude eest taas kohtu ette

Kultuuritoimetus
Copy
Näitleja Kevin Spacey lahkub kohtust. 
Näitleja Kevin Spacey lahkub kohtust. Foto: YUKI IWAMURA

Täna läks Londonis taas kohtu alla näitleja ja kahekordne Oscari võitja Kevin Spacey, kelle vastu esitati veel seitse seksuaalvägivallaga seotud süüdistust, vahendab The Guardian.

63-aastase näitleja vastu on juba varem esitatud 12 seksuaalvägivallaga seotud süüdistust, mida Spacey eitas. Kuriteod leidsid väidetavalt aset ajavahemikus 2001–2013 meestega, kes on praegu 30. ja 40. eluaastates.

Spacey oli aastatel 2004–2015 Londoni teatri Old Vic kunstiline juht. Ta kasvas üles Kalifornias, kuid elas üle kümne aasta Londonis, öeldes varem, et linnast on saanud tema kodu. Nüüd elab ta USAs Baltimore'is.

Spacey on võitnud kaks Oscarit – 1996. aastal parima meeskõrvalosatäitja auhinna filmi «Tavalised kahtlusalused» ja 2000. aastal parima meesnäitleja auhinna filmi «American Beauty» eest.

Viimastel aastatel on ta peamiselt tuntud Netflixi sarjast «Kaardimaja», kus Spacey kehastab fiktsionaalset USA presidenti Frank Underwoodi. Ta on näidelnud filmides «Seven», «LA Confidential» ja «Baby Driver».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles