HELI SAARELE Saaremaal avatakse vägeva peoga Helikombinaat!

Kultuuritoimetus
Copy
Enduser
Enduser Foto: Pressimaterjal

Saaremaa uue salvestusstuudio Helikombinaat pidulik avamine toimub reedel, 30. juunil. Stuudio avamisele järgneb järelpidu, kus osalevad maailmatasemel artistid Enduser (USA), Gore Tech (UK), stuudio eestvedaja Submerged ning kohalikud helikunstnikud Reglok, Killing Sinatra, Da Varik ja Glitch, please!

«Mu eesmärk Helikombinaadiga on olla põhiliseks salvestuskohaks filmi-, mängu- ja muusika helikunstnikele,» seletas stuudio omanik ja eestvedaja Kurt Gluck, kes on Brooklynist pärit praegu Saaremaal elav Eesti resident. ««Helikombinaat on mu eluaegse unistuse ja kire elluviimine teha tipptasemel salvestus avalikkusele kättesaadavaks ja taskukohaseks,» lisas ta. 

Uuel stuudiol on lai valik võimalusi, mille keskmes on Eesti ettevõttelt Retrosonic soetatud Custom Series 75 Neve konsool. Unikaalsete funktsioonide hulka kuulub 10 instrumendi süntesaatorijaam koos Prophet 12-ga; täielik DJ Broadcast jaam nii CDJ-de kui ka plaadimängijatega; ja mikrofonidega monteeritud trepikoda, mis toimib paigale täiesti ainulaadse loomuliku reverbina. Domineerib analoogsignaali voog, mille mikrofoni korpuse ülaosas on esmaklassiline Neumann U 67 mikrofon ning SSL-i, Melcori, Drawmeri ja paljude teiste tipptasemel kaubamärkide ekvalaiserite ja kompressorite valik.

Stuudiot juhib Brooklynist pärit pärit drum’n’bass‘i produtsent Submerged, kes resideerub juba viimased kolm aastat Eestis. Ta alustas oma loomingu väljaandmist juba 1999. aastal, mil asutas oma plaadifirma Ohm Resistance. Lisaks mitmetele sooloalbumitele on ta teinud plaate nimedega, nagu Bill Laswell, Justin Broadrick, End.user, Buckethead, Kool Keith, Scorn jt, ning on oma karjääri jooksul tuuritanud Astanast São Pauloni ja Kiievist Brooklynini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles