AJAKAVA Neljapäevast heliseb Muhus tulevikumuusika

Kultuuritoimetus
Copy
Denise Fontoura
Denise Fontoura Foto: Birgit Varblane

Sel nädala algab järjekorras 27. tulevikumuusika festival Juu Jääb. 6.– 9. juulini Muhus ja Saaremaal toimuv festival avalikustas oma ajakava.

Loetud päevade pärast täitub armsaks saanud Muhu muusikatalu taas helidega nii siit kui mujalt. Tänavust festivali rikastavad lisaks Eesti tippmuusikutele ka artistid Itaaliast, Brasiiliast, Norrast, Austraaliast, Saksamaalt, Ameerikast, ja Soomest. Muusikale pole Juu Jääbil kunagi selgeid piire ette seatud – hiphopist rokini, džässistandarditest elektrooniliste biitide, avantgardist klassikalise muusikani, bluusist soulini. Erinevad žanrid ja koosseisud on festivalil leidnud alati oma koha ja dialoogi publikuga.

Juu Jääb 2023 algab neljapäeval, 6. juulil Kuressaare Arensburg Boutique Hotel & Spa Päikeseterrasil toimuva kontserdiga, kus lavale astub Itaalia helilooja Mauro Sigura kvartett. Helid, seaded, Vahemerest inspireeritud meloodiad ja kaasaegne Euroopa džäss jooksevad selles projektis samal joonel – otsides üksteist, kohtudes ja eksides koos laiades ja meditatiivsetes helimaastikes või meeletutes ja lagunenud rütmides.

Reedel, 7. juulil saab nautida nii festivali põhiprogrammi kui ka kontsert-õhtusööki Pädaste mõisas. Unustamatul kontsert-õhtusöögil segunevad Põhjala saarte köögi maitsed särtsaka Brasiilia-Norra duo Denise Fontoura ja Steinar Aadnekvam esinemisega. Muhu Muusikatalus saab kogeda aga Jarek Kasari eklektilist helimaailma ning imetleda rahvusvaheliselt hinnatud soul-vokalisti Nicole Willise talenti. Lisaks jõuavad reedel Muusikatalu õuele veel Mauro Sigura Capital Quartet ja DJ Madis Nestor.

Austraalia muusikamaastikul tunnustatud trummar Ziggy Zeitgeisti projekt Zeitgeist Freedom Energy Exchange toob laupäeval, 8. juulil Muhu muusikatalu õuele tõelise helide odüsseia. Süntesaatorid põimuvad flöötidega, džässitrumme mängitakse klassikaliste purustatud biitplaatide toore energiaga ning looduse kutset ja vastust matkitakse muusikalises vormis. Publikut rõõmustavad ka Eesti džässiskeene värke supergrupp Anna Lea Haamer Quintet, värvilise helikeelega indie-kollektiiv Ouu ning DJ Quest.

Festivali lõpetab pühapäeval, 9. juulil Muhu Katariina kirikus toimuv kontsert koos Siim Aimla ja SaxEst saksofonikvartetiga. Ansambli SaxEst repertuaar on mitmekesine, sisaldades baroki- ja klassitsismiajastu transkriptsioone, originaalteoseid erinevatelt maailma heliloojatelt, eesti ja maailma nüüdismuusikat, džäss- ja soulmuusikat. Siim Aimlaga on koostööd tehtud juba alates 2012. aastast ning koos on esinetud Eestis, Rumeenias ja USAs.

Kuid Juu Jääb ei toimu ainult laval, festivali vaba õhkkond sünnitab ka ootamatuid ja unikaalseid improvisatsioone, mis juhtuvad siis, kui päike juba loojunud. Erilised muusikalised kooslused tantsitavad publikud sageli varajaste hommikutundideni – nii nagu see festivlil Juu Jääb aegade algusest heaks tavaks on saanud.

AJAKAVA:

NELJAPÄEV 6. JUULI ARENSBURG Päikeseterrass

19.00 Mauro Sigura Capital Quartet (ITA)

REEDE 7. JUULI

Pädaste mõis

19.00 Denise Fontoura & Steinar Aadnekvam (BRA/SWE)

REEDE 7. JUULI

19.00

Mauro Sigura Capital Quartet (ITA)

Jarek Kasar (EST)

Nicole Willis (USA/FIN)

DJ Madis Nestor (EST)

LAUPÄEV 8. JUULI

11.00

Muhu sporditalu / Kuressaare tennisekeskuses

«JuuJääb» sõprade tenniseturniir

Muhu muusikatalu

14.00 Lastekontsert (noored muusikaõppurid üle Eesti)

17.00 Tenniseturniiri autasustamine ja kontsert

19.00

Anna Lea Haamer Quintet (EST)

OUU (EST)

Zeitgeist Freedom Energy Exchange (AUS)

DJ Quest (EST)

PÜHAPÄEV 9. JUULI

Muhu Katariina kirik

14.00 SaxEst saksofonikvartett (EST)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles