INTERVJUU Võnge festivali peaesineja Kid Francescoli: ma olen muusikuna ikka veel ebakindel

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Muusik Kid Francescoli sõnul on muusika puhul oluline, et see oleks ennekõike nauditav ja lõbus.
Muusik Kid Francescoli sõnul on muusika puhul oluline, et see oleks ennekõike nauditav ja lõbus. Foto: Imago/Christian Spicker/Scanpix

Kui on üks festival Eestis, kus võbe on olulisem kui kõik muu, on see rändav kultuurifestival Võnge, mis tänavu toimub 6.-8. juulini Võrumaal. Mis muidugi ei tähenda, et Võnge ei pakuks aastast aastasse suurepärast muusika- ja kultuuriprogrammi, et veeta mõnes looduskaunis ja meeldiva atmosfääriga paigas üle ootuste äge nädalavahetus. 

Ühtlasi ei ole Eestis ilmselt festivali, mille programmi sobiks paremini prantsuse elektroonilise muusika artist Kid Francescoli, kelle unelev, esteetiline ja puhtalt meeldivatest emotsioonidest kannustatud muusika Võnge festivali programmi nagu kirss tordile istub.

Ehkki Kid Francescoli jõudis laiema tuntuseni tänu TikTokis ülimalt populaarseks osutunud loole «Moon (And It Went Like)», on alternatiivse elektroonilise muusika maailmas tegutsenud juba üle 20 aasta ning selle aja jooksul kogunud oma selja taha üsna tähelepanuväärse kuulajaskonna. Tänasel päeval seisab Kid Francescoli taga juba kuulajaskond, mis on võrdne Horvaatia rahva arvuga – nimelt on tal igakuiseid kuulajaid 4,1 miljonit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles