«Black Mirror» peegeldab inimloomuse sõgedust

Oliver Lambrik
, ulmefänn
Copy
Oleks päris hirmutav hommikul avastada, et sinu elust on vändatud seriaal, aga päris meeldiv saada teada, et sind kehastab Salma Hayek. 
Oleks päris hirmutav hommikul avastada, et sinu elust on vändatud seriaal, aga päris meeldiv saada teada, et sind kehastab Salma Hayek. Foto: Seriaalikaader

Mis oleks, kui sinu või su kaaslase elust vändataks uus «Magnus», mis ähvardaks reeta teie pahed kogu maailmale? Kas mõrv on eetiline, kui see vähendaks ühe inimese agooniat? Aga siis, kui see päästaks miljardeid inimesi?

Need on vaid mõned teemad, millesse pakub pea ees vettehüpet «Black Mirrori» kauaoodatud ning peadpööritav kuues hooaeg. Sari, mis on inspireeritud 60 aasta tagusest ameerika ulmeseriaalist «The Twilight Zone», ning mis sarnaselt «Black Mirroriga» pakub vaatajale rabavat üllatushetke ning õpetlikke järeldusi, ehkki viimane suhestub tänapäevase ja tegeliku maailmaga etemini.

«Black Mirror» on justkui ekraniseeritud novellikogumik, kus iga novell ehk osa keskendub mingile inimloomuse või mõne ühiskondlikku nähtuse tahule etteaimamatu nurga alt. Sari vajutab praegusaegsetele ühiskonna valupunktidele, kuid teeb seda lähituleviku düstoopias, mida on äärmusteni ümber vorpinud ühiskonda põimitud ebaterved ümberkorraldused ja futuristlikud tehnoloogiad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles