Suhkrusaiakutsikas päästab Valge Surma käest

Alfred Luts
, raamatusõber (11-aastane)
Copy
Postimehe karikaturist ja «Mürakaru» koomiksi joonistaja Urmas Nemvalts enda kirjutatud ja illustreeritud raamatu «Valge Surm ja Pähklioru ettekuulutus» esitlusel Solarise Apollos.
Postimehe karikaturist ja «Mürakaru» koomiksi joonistaja Urmas Nemvalts enda kirjutatud ja illustreeritud raamatu «Valge Surm ja Pähklioru ettekuulutus» esitlusel Solarise Apollos. Foto: Teele Toova

See raamat on sõprusest, raskuste ületamistest ja soovide täitumistest. Tegelasi oli pisut liiga palju. Pilte oli liiga palju – segavad kujutlusvõimet.

Ruts, kes tegelikult on Ruudolf, on üks vahva koolipoiss. Seda nime kasutavad tema kohta ainult õpetajad koolis. Ruudolfil ehk Rutsil oli raamatu alguses magusaisu. Rutsile maitsevad kommid nagu igale korralikule poisile. Kommi ei olnud leida, nii et ta tegi endale suhkrusaia. Nõnda kogu seiklus algaski.

Kui Ruts oli suhkrusaia hammustanud ja sellele rosinaid peale pannud, nägi sai välja nagu kutsikas. Poiss äratas kutsika oma vanemate voodi all ellu ja tahtis talle nimeks panna Valge Surm. Ruts võttis suhkrusaiakutsika oma parima sõbra, Liisbeti juurde kaasa. Liisbetile meeldis see koeralaps kohe, kuid nimi ei meeldinud talle mitte. Tüdruk tahtis kutsika nimeks panna hoopis Pupsik ja tegi kutsikale punasest paelast kaelarihma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles