Suur saavutus! Eesti filmitegija film pääses BAFTA eelvalikusse

Kultuuritoimetus
Copy
Johannes Magnus Aule film «Mitme näoga puu» osutus valituks 750 konkureeriva filmi hulgast kogu maailmast.
Johannes Magnus Aule film «Mitme näoga puu» osutus valituks 750 konkureeriva filmi hulgast kogu maailmast. Foto: Kaader filmist

Suurbritannia rahvusliku filmi- ja televisioonikooli (National Film & Television School) ja Allfilmi kaastootmises valminud film «Mitme näoga puu» pääses BAFTA-de eelvalikusse.  Johannes Magnus Aule film osutus valituks 750 konkureeriva filmi hulgast kogu maailmast, edasi pääses 20 tudengifilmi. Nominatsioonid selguvad 7. juuliks.

«Mitme näoga puu» on eestikeelne film, mis on üles võetud Inglismaal Yorkshire'is, mängivad Eesti näitlejad Maria Ehrenberg, Meelis Rämmeld, Henessi Schmidt ja Markus Truup.

Film räägib muistses Eestis elavast neiust Annast, kelle südames tärkab armastus, aga see tundmatu ja tugev tunne jääb vastamata. Anna väljavalitu Juhani süda kuulub hoopis Mariale. Anna südamevalust hakkab kinni Puuisand, kes tüdrukule pakub näiliselt süütut võimalust Mitme Näoga Puule oma salasoovi sosistada. Vaene tüdruk ei tea, et igal soovil on oma hind ja tagajärg. Süütu paar Juhan ja Maria satuvad enese teadmata Puuisanda riukalikku mängu. Anna peab endas selgusele jõudma, kui palju on ta nõus andma, et kogeda seda armastust, mida ta hing üle kõige ihaldab.

Johannes Magnus Aule on teine Eesti režissöör, kes on omandanud hariduse maailma ühes mainekamas filmikoolis National Film and Television School. Varem on sama kooli lõpetanud Tanel Toom. Aule on õppinud lisaks BFMis produktsiooni erialal, kus tal tekkis võimalus kätt proovida ka režissöörina. BFMis õppides valmis tema esimene lühifilm «Reiv», mis alustas oma festivalide teekonda HÕFFil ning «Reiv» pälvis 2020. aastal Anri Rulkovi nimelise preemia. 2022. aastal sai Aule Kaljo Kiisa noore filmitegija stipendiumi.

Filmi tootmist on toetanud Eesti Kultuurkapital, Johannes Magnus Aule õpinguid NFTSis on toetanud Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuuriministeerium, Kinoliit ja Eesti Rahvuskultuuri Fond ning Ida-Viru Filmifond.

Briti Filmi- ja Telekunsti Akadeemia auhinnad ehk BAFTAd on Suurbritannia filmi-, tele- ja muude meelelahutusvaldkondade auhinnad, millega Briti Akadeemia vastavate valdkondade esindajaid igal aastal tunnustab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles