Millist tüüpi muuseumiväisaja sina oled? Valmis lõbus muuseumikülastaja test

Kultuuritoimetus
Copy
Fotol vasakult muuseumikaardi turundusjuht Liina Pulges ja Kalamaja muuseumi direktor Kristi Paatsi.
Fotol vasakult muuseumikaardi turundusjuht Liina Pulges ja Kalamaja muuseumi direktor Kristi Paatsi. Foto: Karli Saul

Kevadel alustanud muuseumikaart on taskus juba rohkem kui 5300 inimesel. Sellega seoses panid kunstnik Marita Liivak, lugejakiri.ee peatoimetaja Mart Siilivask ja muuseumikaardi turundaja Liina Pulges pead kokku ning sündisid lõbusad karakterid, mis iseloomustavad Eesti muuseumikülastajaid.

Samad karakterid on ühtlasi Balti Jaama turu ees avatud välinäituse peategelased. Kuue lõbusa karakteriga loodud näitus on osa muuseumikaardi virtuaalsest testist, milles iga muuseume külastanud inimene võib end proovile panna.

«Kahe kuu jooksul on muuseumikaardiga jõutud muuseumidesse juba rohkem kui 11 000 korral. Kuna muuseumikaarte on välja antud 5000, siis järelikult käiakse sellega muuseumis keskmiselt korra kuus,» märkis muuseumikaardi juht Kert Kask välinäituse avamisel. «Testi liiga tõsiselt siiski võtta ei soovita, aga muuseumisse on alati oodatud nii huumorisoonega kui -sooneta inimesed.»

Välinäitust saab Balti Jaamas uudistada 31. juulini. Augustis liigub näitus edasi Kadrioru parki ja Küüni tänavale Tartu kesklinna
Välinäitust saab Balti Jaamas uudistada 31. juulini. Augustis liigub näitus edasi Kadrioru parki ja Küüni tänavale Tartu kesklinna Foto: Karli Saul

Muuseumikarakterid valmisid lugejakiri.ee peatoimetaja Mart Siilivase ja muuseumikaardi turundaja Liina Pulgese koostööna.

«Muuseumitüüpide kirjeldamisel kasutasin oma kogutud teadmisi aastatepikkusest inimeste jälgimisest ning veidi vaatasin ka peeglisse,» ütles Mart Siilivask.

Kunstniku Marita Liivaku sõnul läks tal illustratsioonide loomiseks aega umbes kolm nädalat.

«Kuna sain protsessi käigus olla üsna loominguline, siis ei erinenud ülesanne minu tavapärasest loometööst. Kui saaks, siis lisaksin näitusele juurde veel ühe karakteri, sellise hajevil muuseumikülastaja nagu mina, kes küll muuseumisse jõuab, aga kel seal kogetust suurt midagi meelde ei jää,» rääkis Liivak.

Välinäitus jääb Balti Jaama turu esisel alal lahti 31. juulini. Augusti alguses rändab välinäitus edasi ka Kadrioru parki ja Küüni tänavale Tartu kesklinna.

Testi, millise karakteriga sarnaneb ise muuseumikülastajana kõige enam siin http://www.muuseumikaart.ee/test.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles